Ken je de e-Box al? Jouw inbox voor overheidsdocumenten

Publicatiedatum
Vind je de overheidsdocumenten van je onderneming soms niet meer terug op de papierstapel? E-Box to the rescue! De e-Box verzamelt al je overheidsdocumenten op één handige digitale plek. Activeer hem nu.

Wat is de e-Box? 

De e-Box is een beveiligde inbox die alle officiële communicatie tussen ondernemingen en overheidsinstellingen centraliseert. Via de e-Box ontvang je documenten (pdf) en berichten, en kan je rechtstreeks antwoorden op de ontvangen berichten. Via deze elektronische brievenbus gebeurt de communicatie op een handige, snelle en veilige manier. Op termijn wordt het ook mogelijk om zelf berichten en documenten te versturen naar de e-Box van overheidsdiensten.

Welke berichten worden verstuurd? 

In de e-Box ontvangt je onderneming verschillende soorten berichten, de grote meerderheid komt in pdf-formaat: 

  • notificaties van aangiften,
  • aangetekende brieven,
  • attesten,
  • rappels,
  • rapporten

Elke instelling die in e-Box publiceert, bepaalt zelf een geldigheidsduur per type document (bijvoorbeeld 6 maanden). Als een document op het punt staat om te vervallen, krijgt het een waarschuwing mee. Documenten worden automatisch verwijderd zodra de geldigheidsduur verstreken is. Om ze niet te verliezen, download je ze best. 

Hoe activeer ik mijn e-Box?

  • Is je onderneming geregistreerd in CSAM? Dan heb je automatisch een e-Box waarmee je aan de slag kan.
  • Is je onderneming nog niet geregistreerd in CSAM? Dan moet je je eerst registreren door een Hoofdtoegangsbeheerder aan te stellen in het Beheer der Toegangsbeheerders. Zodra de registratie uitgevoerd is, ontvangt je onderneming automatisch een e-Box.

Raadpleeg de Stap-voor-stapgids van CSAM voor een beschrijving van de registratieprocedure.

 

Meer informatie over de e-Box

Alle informatie over de e-Box vind je op eboxenterprise.be

De e-Box is een initiatief van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ) met steun van Agentschap Innoveren en Ondernemen. 

 

Delen: