GREEN investeringssteun

In 't kort

Heb je plannen om voor de warmtevraag of koeling van je bedrijfsprocessen over te stappen van fossiele brandstoffen (zoals aardgas, diesel, stookolie, …) naar groene energie (zoals biogas, groene of blauwe waterstof)? Of wil je je bedrijfsprocessen elektrificeren om de CO2-uitstoot te reduceren? Dan kan de ecologiepremie+ of de nieuwe GREEN investeringssteun je hierbij helpen. 

Ook voor investeringen om je totale energieverbruik te verminderen (energie-efficiëntie) is GREEN-steun mogelijk. Denk aan aanpassingen aan je productieproces of recuperatie van restwarmte.  

In welke technologie wil je investeren?

Check de technologieënlijst van de ecologiepremie+. Staat jouw technologie erin? Dien dan je aanvraag in voor ecologiepremie+. Staat jouw technologie er niet in? Check hier de voorwaarden voor de GREEN investeringssteun. Kom je in aanmerking? Bespreek dan je investeringsplannen met een VLAIO bedrijfsadviseur. 

Samengevat

Voor wie?
ondernemingen die investeren in het Vlaams Gewest
Voor wat?
investering in vergroening of energie-efficiëntie
Bedrag
20 tot 40%, afhankelijk van grootte onderneming en technologie

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail