Over ons

VLAIO

VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat.

Dit doen we in samenwerking met tal van partners.

We leggen de focus op:

-> het stimuleren van groei en innovatie

Dit doen we door ondernemingen financieel te ondersteunen via subsidies om te kunnen groeien, transformeren of innoveren. Voorbeelden van dergelijke subsidies zijn de kmo-portefeuille, de kmo-groeisubsidie en onderzoeks- & ontwikkelingsprojecten.  

-> het bevorderen van ondernemerschap

We werken hiervoor samen met sterke partners die kmo’s kunnen begeleiden van (pre)start over groei tot overname. We ondersteunen ook netwerking gericht op groeibedrijven.

-> het ondersteunen van clusters

We steunen organisaties die samenwerking en dynamiek op gang brengen binnen een groep van ondernemingen en kennisinstellingen.

-> en het bevorderen van omgevingsfactoren

We faciliteren o.a. de ontwikkeling van bedrijventerreinen en het voorzien van adequate bedrijfshuisvesting. Via één geïntegreerd loket leggen we de brug naar sterker ondernemerschap.

Ons ondernemingsnummer: 0316.380.841

Fonds voor Innoveren en Ondernemen

Het Fonds voor Innoveren en Ondernemen (het vroegere Hermesfonds) fungeert als financieringsfonds van VLAIO en geeft ook mee uitvoering aan het Vlaamse innovatiebeleid.

Ondernemingsnummer: 0534.669.938

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het VLAIO nieuws door je te schrijven voor één of meerdere VLAIO nieuwsbrieven en door FacebookTwitter, Instagram of LinkedIn te volgen.