Voorgangers huidige hinderpremie openbare werken eindigen definitief op 31 juli 2022

Publicatiedatum
De meeste openbare werken die een aanvang namen voor 1 juli 2017 zijn ondertussen afgerond. De weinige ondernemers, die nog getroffen worden door dergelijke werken, kunnen in principe tot uiterlijk 31 juli 2022 een steunaanvraag indienen voor de inkomenscompensatievergoeding of voor de rentetoelage.
Foto door Tom_d'Haenens

Aanpassingen aan gemeentewebsite?

Vermeldt de website van jouw stad of gemeente nog de inkomenscompensatievergoeding of de rentetoelage? Vanaf augustus mag je die informatie en verwijzingen dus zeker verwijderen en vervangen door die over de hinderpremie openbare werken. Zo zijn de lokale ondernemers weer helemaal mee.

Inkomenscompensatievergoeding eindigt

Zelfstandigen en micro-ondernemingen kunnen bij het Participatiefonds Vlaanderen een subsidie bekomen per kalenderdag bij tijdelijke sluiting ingevolge hinder openbare werken. Deze inkomenscompensatievergoeding geldt voor werken die gestart zijn voor 1 juli 2017. Een eventuele steunaanvraag moet ten laatste op 31 juli 2022 ingediend zijn.

Meer info: inkomenscompensatievergoeding Vlaams Gewest

Rentetoelage eindigt

Om de aflossingslast van bestaande beroepsleningen draaglijker te maken, komt VLAIO tussen in de intresten die de onderneming betaalt gedurende de periode van de openbare werken. Deze rentetoelage geldt voor werken die gestart zijn voor 1 juli 2017. Een eventuele steunaanvraag moet ten laatste op 31 juli 2022 ingediend zijn.

Meer info Rentetoelage voor hinder bij openbare werken

Hinderpremie

De hinderpremie biedt al enkele jaren wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken voor hun deur. Zo kunnen deze ondernemingen hun klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode. De hinderpremie vervangt de rentetoelage en inkomenscompensatievergoeding. Ze geldt alleen voor werken die gestart zijn na 30 juni 2017.

Meer info: Hinderpremie

Bron

Delen: