Vacature: Inspecteur coronamaatregelen (master)

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering nam een reeks ondersteuningsmaatregelen voor bedrijven die geconfronteerd worden met een sluiting of omzetdaling als gevolg van de coronamaatregelen. Het team Inspectie van VLAIO zoekt een enthousiaste, klantvriendelijke en vlotte collega die ingezet zal worden voor de controle van die coronasteun. Het gaat om een contract van bepaalde duur (2 jaar). Iets voor jou? Solliciteren kan tot en met 5 augustus 2022.

Functiecontext

Steun voor ondernemers getroffen door corona

Sinds maart 2020 zijn heel wat ondernemers gehinderd door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De Vlaamse Regering heeft snel geschakeld en voor bescherming gezorgd. Met de steunmaatregel Corona Hinderpremie wordt steun toegekend aan ondernemingen die geconfronteerd werden met een verplichte sluiting. Met de steunmaatregelen Corona Compensatiepremie, Corona Ondersteuningspremie, Vlaams Beschermingsmechanisme, Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme en de vervolgmaatregelen Vlaams Beschermingsmechanisme wordt steun toegekend aan ondernemingen die geconfronteerd worden met een omzetdaling in de steunperiode 2020-2021 (de periode verschilt afhankelijk van de maatregel) van minstens 60% ten opzichte van dezelfde periode in 2019 - 2020.

Het team Inspectie van het Agentschap Innoveren en Ondernemen zoekt een enthousiaste, klantvriendelijke en vlotte collega die ingezet zal worden voor de controle van de steun die is toegekend in het kader van bovenvermelde maatregelen.

Wat zal je doen? 

Als Inspecteur Coronamaatregelen bij VLAIO bestaat je rol grotendeels uit deze taken: 

  • Je controleert de onderneming op naleving van reglementeringen, normen, e.d. (interne audit);
  • Je rapporteert je bevindingen zodat gepaste acties kunnen ondernomen worden;
  • Eventueel neem je zelf de gepaste acties.

De door jou gedane controle gebeurt onafhankelijk volgens normen en procedures die zijn vastgelegd door de wet of door de controlerende entiteit.

Wie is je werkgever?

De Vlaamse overheid is een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werken we aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang. 

Agentschap Innoveren & Ondernemen – kortweg VLAIO – is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Algemene info over de organisatie vind je terug op de website vlaio.be

Benieuwd hoe het is om voor VLAIO te werken? Proef van de sfeer via de getuigenissen van enkele collega’s op vlaio.be/vacatures.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift in een economische richting;
  • Je hebt kennis van boekhoudrecht en BTW-wetgeving;
  • Je hebt aantoonbare kennis van of minstens sterke interesse in domeinen die aan economie en de leefwereld van kmo’s gerelateerd zijn. 

Wat bieden we?

  • Een functie van bepaalde duur voor 2 jaar.
  • Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van adjunct van de directeur (rang A1) met de bijbehorende salarisschaal A111.

Interesse?

Ontdek het volledige vacaturebericht op de website van Werken voor Vlaanderen. Via deze pagina kan je ook rechtstreeks online solliciteren tot en met 5 augustus 2022.

Delen: