Jolien Boumkwo checkt ondernemingen die coronasteun krijgen

Publicatiedatum
Jolien Boumkwo is naast Belgisch topatlete ook inspecteur bij VLAIO. Ze onderzoekt of een onderneming voldoet aan de voorwaarden voor coronasteun. Het leuke aan deze job? Dat bedrijven getroffen door corona geholpen worden en zo de crisis kunnen overleven. Wil je net als Jolien aan de slag als inspecteur bij VLAIO? Solliciteer voor 2 januari voor één van onze 9 openstaande vacatures!

Als inspecteur bij VLAIO ga ik na of een onderneming die coronasteun heeft ontvangen, voldoet aan de voorwaarden van de verschillende coronasteunmaatregelen. Dit doen we aan de hand van grootboekcijfers, BTW-aangiftes, specifieke contracten, vergunningen en ander bewijsmateriaal.

Ik vind het fantastisch dat de Vlaamse overheid de handen uit de mouwen steekt om ondernemingen die geleden hebben onder de impact van de coronacrisis, financieel een duwtje in de rug geeft. Maar ik heb ook een sterk rechtvaardigheidsgevoel en ik sta erachter dat steun op een eerlijke manier wordt verdeeld. 

Het boeiendste aan deze job is voor mij dat je in aanraking komt met verschillende ondernemingen en ondernemingsactiviteiten. Ik vind het vaak frappant hoe groot de invloed van de coronacrisis is op hun omzetcijfers! Het geeft me voldoening dat we hen kunnen helpen om boven water te blijven en dat zij dankzij de steun hun activiteiten kunnen verderzetten.
 

Ik vind het vaak frappant hoe groot de invloed van de coronacrisis is op de omzetcijfers van ondernemers! Het geeft me voldoening dat we hen kunnen helpen om boven water te blijven.

Jolien Boumkwo
Inspecteur bij VLAIO

Ik heb bij VLAIO sterk het gevoel dat ik tot een team behoor, zelfs al heb ik door het thuiswerken het voltallige team nog niet in levende lijve heb gezien. De eerste weken bij team inspectie werd ik zeer goed ontvangen en opgeleid, ook al was dat digitaal. Er werd mij een peter aangewezen aan wie ik al mijn vragen kan stellen. Daarvoor kan ik ook te rade gaan bij de andere collega’s die zich moeiteloos buigen over mijn case en mee nadenken over een oplossing. In team komen we vaak met de beste antwoorden. Kort samengevat: ik word nooit aan mijn lot overgelaten :-)

Een belangrijk pluspunt aan werken voor VLAIO en de Vlaamse overheid is voor mij dat je echt meewerkt aan het maatschappelijk belang. Ook krijgt iedereen gelijke kansen en wordt iedereen op dezelfde manier behandeld. Tenslotte vind ik ook de beroepsperspectieven een plus, waardoor er doorgroeimogelijkheden worden gecreëerd.  

Jolien Boumkwo
 

Word de nieuwe collega van Jolien!

Wil je net als Jolien, Koen en Casimir aan de slag als inspecteur bij VLAIO? We zoeken 4 nieuwe inspecteurs op masterniveau en 5 nieuwe inspecteurs op bachelorniveau. Interesse? Stel je vragen tijdens het online infomoment op 20 december. Solliciteer voor 2 januari en misschien kom jij binnenkort ons team versterken!

 

Delen: