Oproep 2020 voor Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO)

Publicatiedatum
Ben je als publieke organisatie op zoek naar een slimme en duurzame oplossing? Ook in 2020 zijn er twee indiendata: 14 mei en 22 oktober.
PIO logo

Oproep 2020

Word je geconfronteerd met een probleem in de werking van jouw publieke organisatie? Ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor een uitdaging die zich in jouw sector stelt? En kan innovatie hiervoor mogelijk een antwoord bieden? Dan kan je bij het Programma Innovatieve Overheidsdopdrachten (PIO) terecht.  

Elke organisatie uit de publieke sector in Vlaanderen die valt onder de Wet op de Overheidsopdrachten kan een aanvraag indienen. Er zijn geen thematische beperkingen. Ook een consortium van organisaties kan in aanmerking komen.

Hoe een aanvraag indienen?

Je maakt gebruik van het nieuwe (!) aanvraagsjabloon dat je op deze pagina vindt en bezorgt dat ingevuld in pdf-formaat aan het PIO-team via mail naar pio@vlaanderen.be.

Ook in 2020 zijn er twee indiendata:

  • donderdag 14 mei (14.00u)
  • donderdag 22 oktober (14.00u)

Reserveer ook alvast tijd in je agenda voor de mondelinge toelichting (nieuw!) van je aanvraag. Voor de aanvragen ingediend voor 14 mei, gaan de toelichtingen door op woensdag 10, donderdag 11 of vrijdag 12 juni 2020. 

Infosessies afgelast wegens corona 

Op dinsdag 24 maart, donderdag 26 maart en dinsdag 31 maart 2020 hadden we infosessies voorzien bij deze oproep in Brussel, Kortrijk en Genk. Conform de richtlijnen van de Vlaamse overheid m.b.t. corona worden deze infosessies afgelast. Je kan hier de presentaties wel digitaal bekijken.

PIO uitgeroepen als 'voorbeeld' voor andere overheden

Vlaanderen besteedt jaarlijks 30 tot 40 miljard aan overheidsaankopen. Met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) willen we de enorme koopkracht van de Vlaamse overheid en de publieke sector meer strategisch inzetten voor innovatie. Europa noemde het PIO-programma eerder al een voorbeeld voor andere regio’s en de federale overheid.

In totaal begeleidt het PIO-team op dit ogenblik meer dan 70 innovatieve overheidsopdrachten die na 5 oproepen aan de publieke sector in Vlaanderen werden geselecteerd. De volledige lijst vind je hier.

Delen: