Ontdek hoe je jouw idee beschermt met de ideeSCAN

Publicatiedatum
Je heb een fantastisch idee en je wil vermijden dat iemand ermee gaat lopen? Kan dat wel? En hoe ga je daarvoor te werk? Doe snel de ideeSCAN!

Wat is de ideeSCAN?

Via de ideeSCAN doorloop je de verschillende stadia van jouw idee: van het idee over de ontwikkeling tot de commercialisatie ervan. Op basis van de antwoorden die je geeft, krijg je concreet advies over hoe jij jouw idee het beste kan beschermen. Maar je geen zorgen: de ideeSCAN is toegankelijk voor iedereen en duurt slechts een 10-tal minuten!

Je kan jouw ideeSCAN doen via www.ideescan.be.

Over de ideeSCAN

De ideeSCAN is gemaakt door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en is gebaseerd op de Belgische en Benelux wetgeving over Intellectuele Eigendom.

Steun voor intellectuele eigendomsrechten

Bedrijven die willen investeren in intellectuele eigendomsrechten kunnen een beroep doen op een aantal ondersteunende maatregelen. Op deze pagina van de Subsidiedatabank geven we een overzicht van een aantal subsidies en fiscale voordelen, specifiek voor intellectuele eigendom (IE).

Extra steun in 2021 via IE-voucher

In 2021 kunnen ondernemers die hun merk of model willen registreren, gebruik maken van de actie "IE-voucher" om een deel van de aanvraagkosten terug te krijgen. Concreet kan je als bedrijf maximaal 50% van de basiskosten van je merk- of modelaanvraag retour krijgen door gebruik te maken van de intellectuele eigendomsvoucher (IE-voucher). Hier lees je meer info. 

 

En waarom is IE belangrijk?

Maar wat zijn dat precies, intellectuele eigendomsrechten? En waarom zijn ze voor jou als ondernemer zo belangrijk? En vervolgens, hoe claim je ze? Hoe pak je het aan? En bij wie kan je waarvoor terecht? Op al deze vragen geven we je in ons dossier een antwoord. Ontdek hier alles over de wondere wereld van IE!