Museum of Things for People genomineerd voor Agoria e-Gov Award

Publicatiedatum
Hoe kan Internet of Things het bezoek aan een museum verbeteren en verrijken? Stad Gent en het Design Museum Gent zochten het uit in het project Museum of Things for People. In de categorie Innovatie maken ze nu kans op een Agoria e-Gov Award.
Deze amulet krijgen bezoekers in het museum zodat het museum hen kan tracken.
Deze amulet krijgen bezoekers in het museum zodat het museum hen kan tracken.

In een proefopstelling met tal van sensoren volgden stad Gent en Design Museum Gent de routes van de bezoekers doorheen het museum of ontdekten ze objecten waar bezoekers langer bij stilstaan. Bezoekers konden zo gepersonaliseerde aanbevelingen krijgen over andere objecten, tentoonstellingen of trekpleisters in de stad en de ruime omgeving. VLAIO steunde dit project via onze oproep City of Things.

Andere genomineerden voor de Agoria e-Gov Award Innovatie zijn de modernisering van de burgerlijke stand van het Beheerscomité Burgerlijke Stand en de Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging en MyBenefits van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid. Tijdens de gala-avond op donderdag 5 december ontdekken we of stad Gent en Design Museum Gent de Award ook effectief meenemen naar huis.

Agoria e-Gov Awards

De federatie van de technologiesector Agoria reikt jaarlijks de e-Gov Awards uit aan overheidsdiensten die beloftevolle projecten realiseerden. Een onafhankelijke jury toetst de kandidaten aan hun gebruiksvriendelijkheid, rendabiliteit, innovatie, zin voor samenwerking en gebruik van open data. Bekijk hier alle genomineerden voor de editie 2019.

City of Things

Vlaanderen wil alle steden en gemeenten de kans geven om aan de slag te gaan met Smart City-toepassingen. In een slimme stad benutten besturen, bedrijven, burgers en kennisinstellingen Internet of Things, sensoren en andere technologie om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. De oproep City of Things van VLAIO geeft hen hierbij een financieel duwtje in de rug.