2 nominaties voor e-Gov Awards 2018

Publicatiedatum
Met de hinderpremie en het e-loket had VLAIO 2 nominaties op zak. Onze collega's van EWI gingen met de hoofdprijs aan de haal. Proficiat!
e-Gov Awards

2 x genomineerd

Donderdag 6 december werden door TMAB & Agoria de e-Gov Awards 2018 uitgereikt in het Koloniënpaleis in Tervuren. Deze prijzen bekronen overheidsdiensten die beloftevolle e-gov-projecten realiseerden. VLAIO was 2x genomineerd:

We wensen onze VLAIO-medewerkers proficiat voor deze mooie nominaties!

Onze collega's van EWI gingen met het Flanders Research Information Space (FRIS) met de hoofdprijs 'beste project' aan de haal. Ook wonnen ze in de categorie 'Open Data'. Proficiat! 

 

Wat is FRIS?

Sinds juli 2018 kan iedereen vrij aan de slag met de data over het publiek gefinancierd onderzoek in Vlaanderen. Alles samen gaat het op dit ogenblik over informatie van 75.000 onderzoekers, 29.000 onderzoeksprojecten en 300.000 wetenschappelijke publicaties van 13 instellingen.

 

Overzicht van de winnaars

De genomineerden die een e-Gov Award wonnen zijn:

  • e-Gov Award voor beste project: Flanders Research Information Space – Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
  • Categorie Gebruiksvriendelijkheid: Closer to Van Eyck – Koninklijk instituut voor het Kunstpatrimonium
  • Categorie Rendabiliteit: eComptes – Service Public de Wallonie, Direction Générale Opérationelle Intérieur et Action Sociale (DG05)
  • Categorie Innovatie: Jobnet, Jobmatching met AI – VDAB
  • Categorie Samenwerking: GEONAVOTOOL – FOD Binnenlandse Zaken, Algemene Directie Crisiscentrum
  • Categorie Open Data: Flanders Research Information Space – Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie