Antwerpen en Roeselare winnen Agoria Smart City Awards

Publicatiedatum
Gemeenten investeren in technologische innovaties om het leven van hun burgers te verbeteren. De awards brengen deze inspanningen onder de aandacht.

Tijdens het Smart Cities Forum op 26 maart won het platform slimnaarantwerpen.be de Smart City Award. In drie deelcategorieën bekroonde technologiefederatie Agoria ook Roeselare, Water-Link en vier Waalse gemeenten.

Slim naar Antwerpen

Het platform slimnaarantwerpen.be leidt bezoekers en inwoners met actuele informatie op de beste wijze naar de stad. De routeplanner combineert verschillende vervoersmiddelen.

Digital, Energy en Living

Drie andere winnaars kregen een award in de deelcategorieën Digital, Energy en Living. Roeselare werd bekroond in de categorie Digital. Camera’s op de voertuigen van Bpost registreren daar de schade aan weg- en verkeersinfrastructuur.

Water-Link heeft 200.000 watermeters bij particulieren en ondernemers in de stad Antwerpen. Zij krijgen een award voor hun inspanningen om deze kosteloos te vervangen door digitale meters.

Vier Waalse gemeenten testen het komende jaar slimme sensoren om afval efficiënter op te halen. Zij gingen naar huis met de Smart City Award Living.

VLAIO steunt smart cities

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen werkt mee aan slimme steden en gemeenten in Vlaanderen. Onze oproep City of Things laat momenteel 21 projecten experimenteren. Drie innovatieve bedrijfsnetwerken zoeken opportuniteiten voor de ondernemingen. Ook Imec en VVSG trekken mee aan de kar. Meer info over de initiatieven gesteund door VLAIO vind je op deze webpagina.