Vacature: 4 Inspecteurs Coronamaatregelen (master)

Publicatiedatum
De Vlaamse Regering nam een reeks ondersteuningsmaatregelen voor bedrijven die geconfronteerd worden met een sluiting of omzetdaling als gevolg van de coronamaatregelen. Het team Inspectie van VLAIO zoekt 4 enthousiaste, klantvriendelijke en vlotte collega's die ingezet worden voor de controle van coronasteun. Het gaat om een contract van bepaalde duur (2 jaar). Iets voor jou? Solliciteren kan tot en met 2 januari 2022.
 

Infosessie

Voor de vacature inspecteur coronamaatregelen organiseren we een infomoment waarbij een VLAIO collega je meer vertelt over de jobinhoud van de functie.
Je kan tijdens deze sessie ook jouw vragen stellen.

De infosessie gaat door op 20 december 2021 van 14u tot 15u.

Schrijf je hier in

 

Functiecontext

Steun voor ondernemers getroffen door corona

Sinds maart 2020 zijn heel wat ondernemers gehinderd door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De Vlaamse Regering heeft snel geschakeld en voor bescherming gezorgd. In eerste instantie met de hinderpremie, een forfaitaire steun voor alle ondernemers die verplicht gesloten waren. Die steun werd snel uitbetaald om ondernemers niet in financiële problemen te brengen. Geleidelijk werd overgeschakeld naar een bescherming op basis van omzetverlies. Ondertussen heeft het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) in totaal al bijna 560.000 dossiers voor bescherming uitbetaald, goed voor € 2,4 miljard ten behoeve van ongeveer 193.000 ondernemers. Meer informatie over deze steunmaatregelen vind je op vlaio.be/corona.

Controle door team Inspectie

Alle dossiers worden door het team Inspectie van VLAIO onderworpen aan een controle. Op alle dossiers wordt een risicoanalyse uitgevoerd. De dossiers die meerdere of hogere risico’s vertonen worden aan een extra controle onderworpen. De controles gebeuren onafhankelijk volgens vastgelegde procedures die meestal zijn verankerd in regelgeving (wetten, decreten of besluiten) of op basis van interne handleidingen. In totaal heeft VLAIO al 13.898 dossiers gecontroleerd waarvan iets meer dan de helft fouten blijkt te bevatten. € 78 miljoen werd teruggevorderd en al € 38 miljoen terugbetaald.

Gezocht: enthousiaste inspecteurs

Om de controle op coronasteun gevoelig op te drijven, zoekt VLAIO voor de komende twee jaar 4 extra Inspecteurs Coronamaatregelen. We zoeken enthousiaste, klantvriendelijke en vlotte collega’s, die on desk of ter plaatse de correcte aanwending van steun checken. Ook controleer je de onderneming op naleving van reglementeringen en normen. Jouw bevindingen noteer je in een rapport. Op basis hiervan worden eventueel verdere stappen ondernomen. Je beschikt voor de uitvoering van de opdrachten over een grote graad van zelfstandigheid.  

Wie is je werkgever?

De Vlaamse overheid is een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werken we aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang. 

Agentschap Innoveren & Ondernemen – kortweg VLAIO – is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Algemene info over de organisatie vind je terug op de website vlaio.be

Benieuwd hoe het is om voor VLAIO te werken? Proef van de sfeer via de getuigenissen van enkele collega’s op vlaio.be/vacatures.

Hoe ziet jouw rol eruit? 

Als Inspecteur Coronamaatregelen bij VLAIO bestaat je rol grotendeels uit deze taken: 

  • Je controleert de onderneming op naleving van reglementeringen, normen, e.d. (interne audit);
  • Je rapporteert je bevindingen zodat gepaste acties kunnen ondernomen worden;
  • Eventueel neem je zelf de gepaste acties.

De door jou gedane controle gebeurt onafhankelijk volgens normen en procedures die zijn vastgelegd door de wet of door de controlerende entiteit.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift in een economische richting;
  • Je hebt kennis van boekhoudrecht en BTW-wetgeving;
  • Je hebt aantoonbare kennis van of minstens sterke interesse in domeinen die aan economie en de leefwereld van kmo’s gerelateerd zijn. 

Wat bieden we?

  • Een functie van bepaalde duur voor 2 jaar.
  • Je wordt aangeworven of overgeplaatst in de graad van adjunct van de directeur (rang A1) met de bijbehorende salarisschaal A111.

Interesse?

Ontdek het volledige vacaturebericht op de website van Werken voor Vlaanderen. Via deze pagina kan je ook rechtstreeks online solliciteren tot en met 2 januari 2022.