De gemeente Zaventem maakt digitaal ondernemen binnenkort gemakkelijker via e-loketondernemers.be

Publicatiedatum
Binnenkort kunnen ondernemers in de gemeente Zaventem de vergunning ambulante handel digitaal aanvragen en opvolgen via e-loketondernemers.be zonder zich opnieuw te moeten aanmelden. De komende maanden worden ook andere producten van de gemeente toegevoegd. Zaventem wordt na Antwerpen het tweede lokaal bestuur dat een geïntegreerde koppeling met e-loketondernemers.be heeft via de Vlaamse digitale bouwstenen ACM/IDM en DOSIS. Ook heel wat andere lokale besturen sprongen intussen op de kar en bieden al producten aan via een basisintegratie met e-loketondernemers.be.

Digitaal ondernemen in Zaventem 

Weldra zullen ondernemers in Zaventem de gemeentelijke vergunning ambulante handel digitaal kunnen aanvragen via e-loketondernemers.be. Dit project werd ondersteund door EFRO, het Europees Fonds voor Regionele Ontwikkeling. De koppeling kwam tot stand in samenwerking met VERA, gemeente Zaventem en VLAIO. Er wordt gebruik gemaakt van de raamovereenkomst ‘Digitale Dienstenmotor’ die werd uitgeschreven door VERA en Polis en gegund is aan eGovFlowDIY van Vanden Broele. In de komende maanden zal Zaventem het digitaal aanbod voor ondernemers op het e-loket nog verder uitbreiden.

“Deze samenwerking versterkt onze ambitie om een ondernemersvriendelijk klimaat uit te bouwen in de gemeente Zaventem. Via één geïntegreerd digitaal ondernemersplatform vereenvoudigen we de communicatie met de ondernemer en tegelijk stroomlijnen we onze gemeentelijke administratie. Via het ‘uniek loket’ -concept kunnen ondernemers waar en wanneer ze willen de meest courante aanvragen digitaal afhandelen. Het ‘digitaal loket ondernemen Zaventem’ heeft de ambitie om de communicatie tussen de ondernemers en het lokale gemeentebestuur te optimaliseren.”
Sven Willekens
beleidsadviseur economie en ondernemen Zaventem

Uitgebreide koppeling met e-loket 

Door de aansluiting met de Vlaamse digitale bouwstenen ACM/IDM en DOSIS kunnen ondernemers uit Zaventem hun dossiers aanvragen én opvolgen via het e-loket. Ze hoeven zich ook niet meer aan te melden, maar kunnen rechtstreeks naar het e-loket als ze op de website van de gemeente Zaventem ingelogd zijn met Mijn Burgerprofiel.  

De koppeling van de gemeente Zaventem met het e-loket is een uitgebreide koppeling. Tot nu toe heeft enkel de Stad Antwerpen een dergelijke koppeling. Dat betekent echter niet dat andere steden en gemeenten het e-loket niet gebruiken. Heel wat lokale besturen vonden intussen hun weg naar het e-loket en bieden producten aan via een minder geïntegreerde verbinding. De keuze is aan de lokale besturen.  

 

Is jouw stad of gemeente al aangesloten?  

Wil je de ondernemers in jouw stad of gemeente ook snel en gemakkelijk de weg laten vinden naar overheidsmaatregelen? Sluit je dan snel aan op e-loketondernemers.be!  

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw stad of gemeente kennen? Neem dan contact op via E-loketondernemers@vlaio.be of vraag een intakegesprek aan

 
 

Wat is e-loketondernermers.be?  

E-loketondernemers.be is een overkoepelend digitaal platform waar ondernemers op één plaats een overzicht vinden van subsidies/erkenningen/vergunningen/... die ze kunnen aanvragen en/of opvolgen over de verschillende agentschappen, steden en gemeenten heen. Hoe meer lokale besturen zich aansluiten, hoe makkelijker het wordt voor ondernemers om al hun dossiers via één portaal op te volgen.