Corona doet E-loket voor ondernemers pieken

Publicatiedatum
Door de coronacrisis is het gebruik van het E-loket voor ondernemers op korte tijd enorm toegenomen. Via dit centraal platform voor overheidsdossiers kunnen ondernemers verschillende producten, diensten en steunmaatregelen aanvragen.
e-loket campagne beeld

Stijging gebruikers en aanbod

E-loketondernemers.be wordt steeds vaker gebruikt door ondernemers om overheidsdossiers aan te vragen en op te volgen. De coronacrisis heeft een enorm effect gehad op het aantal gebruikers: van 602 aanmeldingen in 2019 naar 257.393 aanmeldingen vorig jaar. In januari en februari 2021 waren er ruim 136.000 aanmeldingen.

Er worden ook steeds meer producten en diensten aangeboden in het loket. Het aantal aangeboden producten is op één jaar tijd van 23 (in 2019) naar 111 (in 2020) gegaan. Ook dit jaar zijn er al 12 nieuwe producten toegevoegd aan het e-loket. Zo kan sinds midden februari de omgevingsvergunning aangevraagd worden via het e-loket voor ondernemers. Lokale besturen worden aangemoedigd om nog meer diensten via e-loketondernemers.be aan te bieden. 

"Het nieuwe Vlaams Beschermingsmechanisme staat met stip op één in de top tien van meest aangevraagde producten, gevolgd door de kmo-portefeuille en de corona ondersteuningspremie."
Hilde Crevits
Vlaams Minister van Economie
 

Meer over e-loketondernemers.be

E-loketondernemers.be - een initiatief van VLAIO - is een overkoepelend digitaal platform waarop ondernemers (of derden in naam van een onderneming) vanuit een centraal overzicht subsidies, erkenningen, vergunningen, … bij de deelnemende overheden kunnen aanvragen en opvolgen. Volg je overheidsdossier(s) nauwgezet op, in alle transparantie. 

Surf snel naar e-loketondernemers.be