De gemeente Zaventem maakt digitaal ondernemen gemakkelijker via e-loketondernemers.be

Publicatiedatum
Vanaf nu kunnen ondernemers uit Zaventem digitaal via e-loketondernemers.be vergunningen aanvragen, belastingaangiften indienen en de status hiervan opvolgen. Zaventem heeft als lokaal bestuur een geïntegreerde koppeling met e-loketondernemers.

Digitaal ondernemen in Zaventem 

Ondernemers uit de gemeente Zaventem kunnen digitaal via e-loketondernemers.be volgende vergunningen aanvragen, belastingaangiften indienen en de status opvolgen: 

  • Ambulante handel buiten openbare markt 
  • Belasting ongeadresseerd reclamedrukwerk 
  • Belasting op drijfkracht 
  • Belasting op parkeerplaatsen 
  • Belasting op reclameconstructies 
  • Horecavergunning 
  • Standplaats wekelijkse openbare markt 
  • Terrasvergunning 

De koppeling kwam tot stand in samenwerking met EFRO, VERA, gemeente Zaventem en VLAIO. Er wordt gebruik gemaakt van de raamovereenkomst ‘Digitale Dienstenmotor’ die VERA en POLIS uitschreven en gegund is aan eGovFlowDIY van Vanden Broele. In de komende maanden zal Zaventem het digitaal aanbod voor ondernemers op het e-loket nog verder uitbreiden.  

“Deze samenwerking versterkt onze ambitie om een ondernemersvriendelijk klimaat uit te bouwen in de gemeente Zaventem. Via één geïntegreerd digitaal ondernemersplatform vereenvoudigen we de communicatie met de ondernemer en tegelijk stroomlijnen we onze gemeentelijke administratie. Via het ‘uniek loket’ -concept kunnen ondernemers waar en wanneer ze willen de meest courante aanvragen digitaal afhandelen. Het ‘digitaal loket ondernemen Zaventem’ heeft de ambitie om de communicatie tussen de ondernemers en het lokale gemeentebestuur te optimaliseren.”

Sven Willekens
beleidsadviseur economie en ondernemen Zaventem

Uitgebreide koppeling met e-loket 

Dankzij de aansluiting met de Vlaamse digitale bouwstenen toegangs- en gebruikersbeheer (ACM/IDM) en dossierinformatiesysteem (DOSIS) kunnen ondernemers uit Zaventem hun dossiers aanvragen én opvolgen via e-loketondernemers. Ze hoeven zich ook niet meer aan te melden, maar kunnen rechtstreeks naar het e-loket als ze op de website van de gemeente Zaventem ingelogd zijn via de Global Header van Mijn Burgerprofiel.  

De koppeling van de gemeente Zaventem met e-loketondernemers is een uitgebreide koppeling. Tot nu toe hebben enkel de steden Aalst en Antwerpen en gemeente Maasmechelen een dergelijke koppeling. Dat betekent echter niet dat andere steden en gemeenten het e-loket voor ondernemers niet gebruiken. Heel wat lokale besturen vonden intussen hun weg en bieden producten aan via een minder geïntegreerde verbinding. De keuze is aan de lokale besturen.  

 

Is jouw stad of gemeente al aangesloten?  

Wil je de ondernemers in jouw stad of gemeente ook snel en gemakkelijk de weg laten vinden naar overheidsmaatregelen? Sluit je dan snel aan op e-loketondernemers.be!  

Wil je vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw stad of gemeente kennen? Neem dan contact op via E-loketondernemers@vlaio.be of vraag een intakegesprek aan

 
 

Wat is e-loketondernermers.be?  

E-loketondernemers.be is een overkoepelend digitaal platform waar ondernemers op één plaats een overzicht vinden van subsidies/erkenningen/vergunningen/... die ze kunnen aanvragen en/of opvolgen over de verschillende agentschappen, steden en gemeenten heen. Hoe meer lokale besturen zich aansluiten, hoe makkelijker het wordt voor ondernemers om al hun dossiers via één portaal op te volgen.  

 

Delen: