Check zelf de status van jouw dossier

Publicatiedatum
Wist je dat je jouw overheidsdossier(s), zoals je aanvraag voor een coronapremie, via het Vlaamse e-loket voor ondernemers eenvoudig zélf kan opvolgen? Je krijgt ook automatisch een e-mail als de status van jouw dossier wijzigt.
concept van e-loket getekend met vrouw voor scherm

Wat is het e-loket voor ondernemers?

E-loketondernemers.be - een initiatief van VLAIO - is een overkoepelend digitaal platform waarop ondernemers (of derden in naam van een onderneming) vanuit een centraal overzicht subsidies, erkenningen, vergunningen, … bij de deelnemende overheden kunnen aanvragen en opvolgen. 

Hoe check ik zelf de status van mijn dossier?

Je kan zelf de status van je dossier opvolgen door aan te melden op e-loketondernemers.be:

  • Is de status 'uitbetaling aangevraagd' dan is het dossier nog in behandeling, even geduld dus. We doen ons uiterste best alle dossiers zo snel mogelijk te verwerken! 
  • Bij status 'goedgekeurd' is de premie aan jou toegekend. Afhankelijk van jouw bank kan het enkele dagen tot een week duren voor het bedrag van de premie op jouw rekening verschijnt.

Wijzigt de status van jouw dossier? Dan krijg je hier automatisch een e-mail van.

Wat kan ik nog doen via dit e-loket?

Jouw onderneming of derden in naam van jouw onderneming kunnen op e-loketondernemers.be heel makkelijk...

  • ... dossiers aanvragen bij deelnemende Vlaamse overheden: de kmo-portefeuille, diverse coronamaatregelen zoals het Vlaams beschermingsmechanisme, groei- en logiessubsidies, aanwervingsincentives, ...
  • ... de status van deze dossiers zélf opvolgen en alle details van de aanvraag terugvinden
  • ... bekijken welke steun je al gekregen hebt via deze overheidsdiensten
  • ... een helder overzicht raadplegen van je publieke gegevens via 'jouw onderneming'
  • ... ontdekken wie je contactpersoon is bij vragen

Kortom, alles op één handige plek. Zo bespaar je veel tijd en geld! Het e-loket wordt nog uitgebreid met producten en diensten van andere agentschappen en van lokale besturen.

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

We willen jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen tijdens de coronacrisis. Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank.

Blijf altijd op de hoogte van de laatste subsidies, initiatieven en steunmaatregelen voor ondernemers door je in te schrijven op de VLAIO nieuwsbrief en door onze FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.