Bezoek de 'Europe in Belgium'-tent tijdens de EU-opendeurdag

Publicatiedatum
Op zaterdag 6 mei vieren de EU-instellingen in Brussel feest en gooien ze hun deuren open voor jong en oud. Ook ons team van EFRO Vlaanderen zal aanwezig zijn met een VR-experience in de 'Europe in Belgium'-tent.

Opendeurdag in de Brusselse EU-gebouwen

Op zaterdag 6 mei vieren de Europese instellingen in Brussel feest. Naar aanleiding van #EuropeDay zetten ze de deuren open voor het grote publiek en organiseren tal van (gratis) activiteiten voor jong en oud. Een unieke kans om een kijkje te nemen in wat er reilt en zeilt achter de hoge glimmende ramen.

Bezoek ook de 'Europe in Belgium'-tent

Het team van EFRO Vlaanderen zal samen met collega's uit Brussel, Wallonië, Europa WSE en Departement Landbouw en Visserij de 'Europe in Belgium'-tent hosten. Hier kan je ontdekken - onder meer via een VR-experience -  welke projecten in ons land met steun van Europa werden gerealiseerd.  Je vindt hen net naast de ingang van het Berlaymont gebouw. Tot zaterdag!

Check hier het volledige programma van de Europese Commissie

 

Wat is het EFRO-programma?

EFRO of het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling is één van structuurfondsen waarmee de Europese Commissie de ongelijkheid tussen de verschillende regio’s in Europa wil wegnemen. Het Vlaamse EFRO programma wordt beheerd door VLAIO. Aan de hand van regelmatige projectoproepen wordt over de periode 2021-2027 een budget van € 276 miljoen verdeeld over Vlaanderen.

Alle info over EFRO vind je hier.