Al gedacht aan starten door overname?

Publicatiedatum
Starten door overname lijkt je misschien minder spannend, maar biedt wel tal van voordelen. Je hebt meteen een stevig lanceerplatform aan kapitaal, ervaren werknemers, klanten en producten die een plaats hebben in de markt. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de overlevingskans bij starten door overname 90% is!

Goed voorbereid overnemen? Neem deel aan de boeiende activiteiten van de Week van de Bedrijfsoverdracht 2021, dit jaar van 15 tot 19 november:

Overnemen? Je staat er niet alleen voor!

Ook bij starten door overname is een grondige voorbereiding cruciaal! Zo moet je nagaan wat de winstgevendheid was in de periode voor de overname. Van de huidige eigenaar kan je veel informatie verkrijgen over de zaak, de klanten, de leveranciers en de omgeving. Voor al deze voordelen betaal je een overnameprijs aan de eigenaar. Je moet goed afwegen of deze overnameprijs opweegt tegenover de voordelen die je eruit haalt. 

Kortom, ook bij een overname is het belangrijk dat de haalbaarheid en groeimogelijkheden worden bekeken. Maak daarvoor zeker gebruik van onze steun en tools:

 

Kom naar de Week van de Bedrijfsoverdracht 2021

Samen met onze VLAIO partners zetten we projecten op stapel die ondernemers ondersteunen of begeleiden bij bedrijfsoverdracht. Neem een kijkje op onze themapagina's rond overnemen en overdracht. Je kan ook een gratis infopakket aanvragen. Laat je tijdens dit complex proces begeleiden door experten in bedrijfsoverdracht en krijg hiervoor subsidies via de kmo-portefeuille

En schrijf je in voor één van de vele boeiende activiteiten van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die dit jaar doorgaat van 15 tot 19 november 2021.