Al gedacht aan starten door overname?

Publicatiedatum
Starten door overname lijkt je misschien minder spannend, maar biedt wel tal van voordelen. Je hebt meteen een stevig lanceerplatform aan kapitaal, ervaren werknemers, klanten en producten die een plaats hebben in de markt. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de overlevingskans bij starten door overname zo’n 90% is!

Goed voorbereid overnemen? Neem deel aan de boeiende activiteiten van de Week van de Bedrijfsoverdracht 2020!

Zorg voor een goede voorbereiding van je overname

Ook bij starten door overname is een grondige voorbereiding cruciaal! Zo moet je nagaan wat de winstgevendheid was in de periode voor de overname. Van de huidige eigenaar kan je veel informatie verkrijgen over de zaak, de klanten, de leveranciers en de omgeving. Voor al deze voordelen betaal je een overnameprijs aan de eigenaar. Je moet goed afwegen of deze overnameprijs opweegt tegenover de voordelen die je eruit haalt. Misschien kan je door de huidige economische situatie ook een koopje doen, maar hier zijn wel risico’s mee gepaard.

Kortom, ook bij een overname is het belangrijk dat de haalbaarheid en groeimogelijkheden worden bekeken. Maak daarvoor zeker gebruik van onze steun en tools:

Neem deel aan de Week van de Bedrijfsoverdracht 2020

Samen met onze VLAIO partners zetten we projecten op stapel die ondernemers ondersteunen of begeleiden bij bedrijfsoverdracht. Neem een kijkje op onze themapagina's rond overnemen en overdracht. Je kan hier ook een gratis infopakket aanvragen. Laat je tijdens dit complex proces begeleiden door experten in bedrijfsoverdracht. Je kan hiervoor ook subsidies krijgen via de kmo-portefeuille.

En schrijf je in voor één van de vele boeiende activiteiten van de Week van de Bedrijfsoverdracht, die dit jaar doorgaat van 16 tot 20 november 2020.

Affiche voor Week van de Bedrijfsoverdracht 2020