1 miljoen euro EFRO-middelen voor aanpak gevolgen Brexit

Publicatiedatum
Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voorziet een budget van één miljoen euro voor West-Vlaamse initiatieven die een antwoord bieden op de economische gevolgen van de Brexit.
vlaggen EU en UK

West-Vlaanderen het hardst getroffen

De provincie West-Vlaanderen zal de gevolgen van de Brexit het sterkste voelen. Om bedrijven hierop voor te bereiden werd op 10 januari 2020 een nieuwe oproep gelanceerd binnen de EFRO prioriteit 2 Ondernemerschap. Deze richt zich specifiek op promotoren uit de Provincie West-Vlaanderen. Binnen deze oproep worden voornamelijk projectvoorstellen verwacht binnen de sectoren voeding, kunststoffen, rubber en textiel.

Hilde Crevits
Brexit is een realiteit. Wat de uitkomst van de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk ook is, bedrijven zullen er gevolgen van ondervinden.
Hilde Crevits
Vlaams minister van Economie en Innovatie

Meld jouw project voor 21 februari

Projecten hebben tot 21 februari 2020 om hun project idee aan te melden en hebben vervolgens tot 3 april 2020 tijd om een uitgewerkt projectvoorstel in te dienen.

Welke projecten komen in aanmerking?

  • Gericht op het aanpassen van bedrijfsstrategieën;
  • Gericht op het houden van filialen van internationale bedrijven in West-Vlaanderen; 
  • Gericht op het aantrekken van buitenlandse bedrijven die zich vanwege de Brexit herlokaliseren naar West-Vlaanderen.

Geselecteerde projecten moeten ook passen in het bestaande strategisch plan West Deal van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM, die een duurzame economie in West-Vlaanderen wil realiseren. Ook dienen ze additioneel te zijn aan de acties binnen de werking van FIT en het door de Vlaamse Regering goedgekeurde Brexit-actieplan. Afstemming met FIT is dan ook noodzakelijk.

Alle info over deze oproep vind je hier.