Webinar: 'State of the Event Sector'

De eventsector blikt terug op een ongeziene crisis maar kijkt ook voorzichtig vooruit: hoe kan de sector terug aan het werk gaan? En welke steun zit nog in de pijplijn?
affiche van webinar Event Confederatie vzw

Dit event is afgelopen

Eén jaar lockdown in de Belgische eventsector 

10 maart 2020: Het eerste Belgische dodelijke slachtoffer van het uit China overgewaaide Covid-19 virus is een feit. Een week later zitten we allemaal thuis in een eerste lockdown. De eventsector trekt noodgedwongen de stekker uit.

Het is ondertussen een jaar geleden dat de eventsector dicht ging. De sector moest zichzelf heruitvinden en creatieve oplossingen zoeken om met deze ongeziene crisis om te gaan. Sommigen wierpen zich met succes op de productie van anti-corona hulpmiddelen zoals handgels, spatschermen en mondmaskers. Anderen gingen tijdelijk aan de slag in andere sectoren zoals de bouw of de zorgsector of smeten zich in virtuele events. Maar allemaal hadden ze één ding gemeen: de ‘nie pleuje’ mentaliteit! Die mentaliteit maakt deze sector sterk en flexibel als het goed gaat en creëert ook veerkracht als het niet goed gaat. En dat het niet goed gaat is een understatement. 

Webinar blikt terug en kijkt vooruit

Dat hebben de overheden van ons land goed begrepen. Er werden reeds tal van steunmaatregelen uitgedokterd, zowel regionaal als federaal, om ervoor te zorgen dat onze eventsector niet kopje onder gaat en ze bij de heropening later dit jaar terug kunnen voor gaan. 

Op 15 maart organiseren de sectorfederatie dit 'State of the Event Sector' webinar waarin ze samen met de bevoegde politici Hilde Crevits, David Clarinval, Barbara Trachte en Willy Borsus willen terugblikken op dat moeilijke jaar en wat de crisis voor de sector heeft teweeggebracht. Maar ze kijken ook vooruit! Onder meer naar hoe de sector terug aan het werk kan gaan, welke steun nog in de pijplijn zit en hoe de sectorfederatie kan samenwerken met de overheid om dit alles te stroomlijnen. Ook wordt voorzichtig vooruitgeblikt naar een heropening eens de vaccinaties op kruissnelheid zijn gekomen. En natuurlijk wordt ook op jouw vragen geantwoord!

Het programma ziet eruit als volgt:

14:00 – DEEL 1 (Nederlandstalig)

  • Rondetafelgesprek “State of the Event Sector” met Hilde Crevits (Vlaams minister van Economie), Tom Bilsen (Vicevoorzitter Event Confederation, BESA, StageCo) en Bruno Schaubroeck (Event Confederation) + Q&A
  • De Globalisatiepremie & Voorschotwaarborgregeling van naderbij bekeken (VLAIO) + Q&A
  • Overzicht van alle steunmaatregelen voor de eventsector: Vlaams, Brussels & federaal (Unizo) + Q&A

18:00 – DEEL 2 (Franstalig)

  • Rondetafelgesprek “State of the Event Sector” met David Clarinval (federaal minister van  Middenstand, Zelfstandigen & KMO’s), Barbara Trachte (Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Willy Borsus (Waals minister van Economie), Vinciane Morel (Voorzitter
  • Event Confederation, ACC, VO Group) en Stijn Snaet (Event Confederation) + Q&A
  • Overzicht van alle steunmaatregelen voor de eventsector: Waals, Brussels & federaal (UCM) + Q&A

Praktisch - inschrijven?

Inschrijven is niet nodig. Het webinar kan je gewoon live volgen op de webpagina van Event Confederation. 

Dit webinar komt tot stand met de steun van Unizo, VLAIO en UCM. Hartelijk dank aan PRG en The Egg Brussels voor hun logistieke steun.

Organisator
Confederation Events vzw ism Unizo, VLAIO en UCM

Dit event is afgelopen