Circulaire toeleveringsketen - Veerkracht voor de toekomst

Activeer jouw circulaire keten! ​Deze opleiding zet kmo's op weg om een duurzame en circulaire keten uit te bouwen. Zo kan uw bedrijf optimaal blijven groeien ondanks de stijgende prijzen van steeds schaarsere grondstoffen. Verkrijg de nodige handvaten om uw activiteiten doorheen de waarde- en toeleveringsketen strategisch te herdenken in functie van de nieuwe economie: de circulaire economie.

Veerkracht voor de toekomst

Praktisch

Date
Tijdstip
13.00 - 17.00 uur
13.00 - 17.00 uur
Locatie

The Circular Hub Merelbekestationplein 50 9050 Gent

Hoe maak ik mijn waardeketen circulair?

Hoe kan jouw kmo zich voorbereiden op de transitie naar een circulaire en klimaat-efficiënte economie? Welke opportuniteiten biedt een circulaire waardeketen en supply chain voor jouw bedrijf? Hoe kan je jouw keten herinrichten voor een positieve circulaire impact én een sterke marktpositie?

Neem deel aan deze opleiding!

  • Krijg inzicht in de impact van de circulaire economie op de groei van jouw kmo
  • Ontdek hoe je groei kunt loskoppelen van toegang tot schaarsere materialen door circulaire materialen in te kopen en circulaire samenwerkingen op te zetten
  • Leer hoe je praktisch kunt overstappen op een circulaire waarde- en toeleveringsketen
  • Ontdek de kracht van sterke partnerschappen in de circulaire keten 

Het programma

Zelfstudie module: Uitdagingen en opportuniteiten in de ketenTijdens deze sessie gaan we in op de principes van circulair ondernemen en de belangrijke rol van samenwerkingen met partners in de keten. KMO's werken samen met vele partners om hun producten en diensten aan te bieden aan klanten. Hoe activeer je deze "keten" van partners in de nieuwe (circulaire) economie?

Zelfstudie module: Fundamenten van een circulaire keten
Deze sessie biedt inzicht in het fundamentele verschil tussen een lineaire en een circulaire keten. De deelnemers worden bewust van de kansen die een circulaire keten biedt voor de groei van hun bedrijf.

23 November 2023: Live sessie van 13u00-17u00: Van lineaire naar circulaire keten
Hoe maak je nu stap voor stap de omslag van lineaire naar circulaire keten? Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar die opportuniteiten die de keten van jouw bedrijf circulair maken. Dat kan gaan over circulair aankopen, hergebruik of herstel stimuleren, etc. De focus van deze shift is méér waarde voor je klanten én méér groei voor jouw bedrijf.

Zelfstudie module: Samenwerken met partners in de circulaire keten
Tijdens deze sessie gaan we in op de rol van partners in de circulaire economie. We kijken verder dan de traditionele samenwerking met leveranciers en logistieke partners. Als kmo wil je inzetten op terugname van producten, extra dienstverlening om de levensduur van producten te verlengen of extra diensten koppelen aan producten. In al deze gevallen heb je partners nodig die je daarbij helpen. Samenwering is essentieel om de circulaire economie te realiseren.

14 December 2023: Live sessie van 13u00-17u00: Activeer je circulaire keten
Tijdens deze workshop identificeren we minsten één pilotfase of experiment binnen jouw kmo. We werken de case uit in eenvoudige en haalbare stappen die je meteen kan activeren in jouw bedrijfsrealiteit.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 260,99
Organisator
Greenfish i.s.m. Accenture, The Circular Hub, VLAIO

Praktisch

Date
Tijdstip
13.00 - 17.00 uur
13.00 - 17.00 uur
Locatie

The Circular Hub Merelbekestationplein 50 9050 Gent

Locatie

Adres

The Circular Hub Merelbekestationplein 50 9050 Gent