Afbeelding nog te vervangen.

Aandachtspunten voor je opstart

Ondersteuning en begeleiding

Is je idee concreet geworden en wil je een vliegende start nemen? Dan is het opstellen van je ondernemingsplan een eerste belangrijke stap. Ook wanneer je nog op zoek bent naar financiering is het belangrijk dat je een degelijk ondernemingsplan kan voorleggen. 

Zelf aan de slag met je ondernemingsplan

Met het Startkompas kan je de haalbaarheid van je plannen alvast in kaart brengen.  Je wordt uitgedaagd om bepaalde aspecten van je onderneming verder uit te diepen zoals je product, je klanten, je concurrentie,... en de financiële haalbaarheid in kaart te brengen.  Maak gebruik van een handige Excel versie die ervoor zorgt dat een aantal berekening automatisch gebeuren.  Weet je niet goed hoe hiermee aan de slag te gaan, dan zijn er enkele instructiefilmpjes beschikbaar.  Leer meer over de verschillende onderdelen van het ondernemingsplan in onze 'Gids voor het opstellen van een ondernemingsplan'

Wil je nog meer inspiratie en inzichten voor het opstellen van je ondernemingsplan? Neem dan een duik in onze startersgids, boordevol tips, templates en tools voor de startende ondernemer!  Hou je voortgang bij door een profiel aan te maken en voeg eigen nota's toe. Wil je graag ook een exemplaar op papier, dan kan je dit aanvragen wanneer je je profiel aanmaakt. 

Begeleidingstrajecten

Wil je graag meer begeleiding, dan kan dat!  Wij ondersteunen heel wat coaching- en adviestrajecten voor starters en ondernemers.  Je vindt ze allemaal terug in onze Expertisedatabank. Er zijn vele mogelijkheden, afhankelijk van de fase waarin je zit. Er zijn ook trajecten waarin je ondernemersidee diepgaand geanalyseerd wordt zodat je zicht krijgt op de haalbaarheid en in de sterke en zwakke punten van jouw plan.

Voor ondernemende jongeren en studenten is er een bijzonder ondersteuningsaanbod.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: