Groeien door overname

Een onderneming kan groeien door autonome groei, maar ook door een ander bedrijf over te nemen, ook wel strategische overname genoemd. Een bedrijf overnemen heeft zeker voordelen qua opstartkosten, synergiën (kostenbesparing van gemeenschappelijke kosten, groter marktaandeel,…), opstap naar het buitenland, verticale of horizontale uitbreiding, …

Met een bedrijfsovername kan ook heel wat mis gaan. Zoals een slechte strategische fit, botsing van bedrijfsculturen, due diligence fouten, … Vandaar dat een geslaagde bedrijfsovername heel wat voorbereiding vraagt. Het stappenplan in het overnameproces helpt om dit proces systematisch aan te pakken. Je laten bijstaan door diverse adviseurs in dit complex overnameproces is ook zeker aangeraden!

Subsidie voor advies bij overname

Voor adviezen bij een overname kan je via de Kmo-portefeuille subsidie krijgen. Het advies kan betrekking hebben op alle mogelijke aspecten die verband houden met een overname zoals:

  • juridisch advies,
  • fiscaal advies,
  • financieel advies,
  • communicatie advies,
  • advies rond personeelsbeleid,
  • ...

Je kan de subsidie ook krijgen om de volledige haalbaarheid van een overname te laten bekijken.

Een voorwaarde is dat je beroep doet op een geregistreerde dienstverlener van de pijler advies. Het advies moet schriftelijk gegeven worden en gepersonaliseerd zijn.

Ontdek alle voorwaarden en vraag je subsidie aan.

Heeft deze informatie je geholpen?
Gelieve aan te geven waarom niet: