Broeikas

Broeikas juicht ondernemingszin alleen maar toe! Heb je een idee en wil je jouw ondernemersdroom verder uitwerken? Dan introduceren we jou in ons netwerk van professionele partners, experten en gevestigde ondernemers.

Als jongere of student kan je in regio Aalst aankloppen bij Broeikas om jouw ondernemersdroom uit te werken. We begeleiden, inspireren en zorgen voor uitdagingen om jouw ondernemingszin verder aan te scherpen en goed voorbereid jouw eigen start-up te lanceren. Je staat er niet alleen voor. De drempel om jouw onderneming effectief op te starten werken we weg waar nodig. Samen met Broeikas brengen we de uitbouw van jouw jonge onderneming en organisatie in een stroomversnelling. We zijn de uitgelezen matchmaker tussen jou en gevestigde Aalsterse ondernemers. 

Broeikas is een samenwerking met de Aalsterse hogescholen HOGENT en Odisee, Stad Aalst en Cinema. We fungeren als trekker om de samenwerking tussen de beide hoger onderwijsinstellingen en het lokaal beleid te versterken en zetten samen in op meer ondernemingszin bij jongeren, studenten en lectoren.

Vernieuwen en inspireren door tal van workshops zit in de genen van Broeikas. Kom je bij ons langs, dan denken we mee met jouw idee of concept en pakken we elk gesprek persoonlijk aan, met advies op maat. Heb je een idee maar toch nog wat hulp nodig voor die unieke lancering? Grijp nu jouw kans en contacteer ons!

Voor wie?

  • alle jongeren tussen 18 en 26 jaar die wonen, werken en/of studeren in Aalst
  • scholieren van 16 tot 18 jaar aan regionale middelbare scholen kunnen deelnemen aan onze workshops en Broeikassafari’s
  • docenten, leraars, jeugdwerkers en ambtenaren die willen proeven van het Train-the-trainer aanbod

Wat kan je verwachten?

  • een fysieke locatie om te experimenteren in onder meer de 2 hogescholen (Broeiklaslokaal op HOGENT en StudiO2 op Odisee)
  • een uitgebouwde community (ondernemende studenten in traject, geëngageerde ondernemers, betrokken onderwijspersoneel, online community van Broeikasfans via Twitter, Facebook en Instagram)
  • ruime expertise rond het ondersteunen en coachen van jong ondernemerschap
  • grote betrokkenheid van Aalsterse ondernemers die mee willen werken aan meer ondernemingszin in de regio

Hoe pakken we dit aan?

Inspireren

We organiseren jaarlijks tal van activiteiten zoals workshops, Goed Geboekt-sessies en Broeikassafari’s. Verder hebben we een poule aan verhalen en zetten we tal van positieve rolmodellen (Aalsterse Kweek, podcast ‘Gang van zaken’) in de kijker. 

Experimenteren

We volgen jou, als jongere in traject, nauw op. Wil je nog een stapje verder gaan, kan je ook instappen in het Postgraduaat Ondernemen.

Bruisend netwerk

We zetten steeds nieuwe samenwerkingen op met bv. Utopia, Stad Aalst, Aalsterse scholen, vzw Rotor, … In 2021 pakken we ook uit met een visibele ruimte in het centrum van de stad! 

Ruime communicatie

We verspreiden onze kennis en ervaringen via social media en onze website. Wie ons volgt, blijft goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen onze werking. 

#jongondernemen

Broeikas maakt deel uit van het ecosysteem voor jong ondernemen in Vlaanderen. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem om ondernemerszin en ondernemerschap bij jongeren, en meer specifiek bij studenten, te stimuleren. Ontdek de projecten in andere studentensteden op www.vlaio.be/jongondernemen.

Kostprijs
Gratis
Partner
Broeikas