kind speelt raket

Wie kan helpen?

Wie kan jou als leerkracht in het lager onderwijs helpen?

Zoek je een gastspreker of een onderneming voor een bedrijfsbezoek? Wil je meedoen aan een wedstrijd? Of ben je op zoek naar inhoudelijke experten? Bij wie uit je eigen regio/stad kan je als leerkracht terecht wanneer je het ondernemend vermogen van kinderen wil stimuleren?

MyMachine

MyMachine Vlaanderen heeft een unieke methodologie waarin samenwerking en interactie tussen de drie onderwijsniveaus centraal staat. Gedurende één school-/academiejaar bedenken kinderen lager onderwijs een droommachine, ontwikkelen studenten hoger onderwijs hiervoor een concept en maken leerlingen secundair onderwijs een werkend prototype. 

MyMachine kreeg wereldwijd prijzen, o.a. van de World Summit Award 2018 – entertainment & lifestyle van de Verenigde Naties, Reimagine Education, Presence Learning award 2018, Design Management Europe Award 2009,… en erkenning van niet de minsten (o.a. Ken Robinson).

Vlajo

Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) stimuleert al jarenlang ondernemend onderwijs via gerichte acties en onderwijsprogramma’s van in de kleuterklas tot in de universiteit. Vlajo heeft een samenwerking met VOKA - Kamers van Koophandel, het Ondernemersplatform VKW en beroepsfederaties. 

Met interactieve workshops, projecten en trajecten op maat ondersteunt het Vlajo-team scholen bij het organiseren van meer ondernemend onderwijs. Vanaf de 1ste kleuterklas tot en met het 6de leerjaar reiken ze handvatten aan om kinderen op eigen niveau te laten groeien in doorzetting, zelfstandigheid, samenwerking, eigen initiatief, …

Het Vlajo-aanbod voor basisonderwijs