geel licht

Thematisch ICON-project artificiële intelligentie 2021

Je kan deze subsidie niet meer aanvragen

In 't kort

Met het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie, op 22 maart 2019 goedgekeurd door de Vlaamse regering, wil Vlaanderen 32 miljoen euro per jaar investeren in Artificiële Intelligentie (AI). Het beleidsplan bestaat uit drie luiken die elkaar aanvullen en versterken: (i) een onderzoeksluik, gericht op versterking van top AI-strategisch basisonderzoek in Vlaanderen, (ii) een implementatieluik, gericht op implementatie in het Vlaamse bedrijfsleven, en (iii) een luik flankerend beleid.

Het implementatieluik voorziet onder meer een inzet van het ICON instrument door VLAIO om onderzoeksresultaten op vlak van artificiële intelligentie te vertalen naar het Vlaamse bedrijfsleven. Met de thematische ICON projecten artificiële intelligentie (AI-ICON) wil VLAIO de brug slaan tussen onderzoeksresultaten op vlak van artificiële intelligentie en toepassingen hiervan in het Vlaamse bedrijfsleven.

VLAIO lanceerde in het kader van het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie op 11 februari 2021 de tweede oproep voor ICON projecten met als thema Artificiële Intelligentie (AI-ICON 2021).

Samengevat

Voor wie?
Vlaamse bedrijven & onderzoeksorganisaties
Voor wat?
ICON-projecten met focus op AI
Bedrag
Het bedrijfsdeel wordt gesteund aan 60%, 50% of 40%, het onderzoeksdeel aan 100%.

Delen:

Contact

Adres
Agentschap Innoveren & Ondernemen

Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
België

Telefoon
E-mail