Wijzigingen aan Kmo-portefeuille: steun voor opleiding en advies

De aanvraag van de Kmo-portefeuille gebeurt sinds 18 juni via het e-loketondernemers.be. Dit loket laat toe allerlei aanvragen bij een Vlaamse overheidsdienst op te starten én op te volgen. Dit kan gaan over subsidies, erkenningen maar ook vergunningen. Het aanvragen van de Kmo-portefeuille gebeurt nog steeds via de roze aanvraagknop met itsme of e-id. Ondernemers krijgen vervolgens een persoonlijk dashboard te zien met een helder overzicht van de onderneming: onder meer de activiteitencodes (NACE), de vestigingen, fiscale mandaten en het kadastraal plan zijn zichtbaar.
Gewijzigd op
Ook voor adviezen rond risicoanalyse en preventie op het werk, kan je een beroep doen op de kmo-portefeuille. Zo kan je experten inschakelen zoals een preventieadviseur om dit soort analyses te maken. Ook in het kader van de coronacrisis is het immers voor werkgevers van belang het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk te bevorderen.
Gewijzigd op
Vanaf 1 januari 2020 werd het maximale steunplafond op jaarbasis voor zowel kleine als middelgrote ondernemingen verlaagd van € 10.000 naar € 7.500.
Gewijzigd op
De kmo-portefeuille wordt bijgestuurd vanaf 1 december 2019. Vanaf dat moment kan een kleine onderneming 30% steun genieten, een middelgrote onderneming 20% steun. Vanaf 1 januari 2020 bedraagt het maximale steunplafond per jaar € 7.500 steun.
Gewijzigd op
Sinds eind juli 2019 is de bestaande zoekmodule van dienstverleners vervangen door een modern matchmakingplatform met nieuwe functionaliteiten voor zowel de kmo's als de dienstverleners. Meer informatie kan je terugvinden op www.vlaio.be/nl/nieuws/verbeterde-kmo-portefeuille-wat-is-nieuw-voor-kmos.
Gewijzigd op