Wijzigingen aan Cofinanciering+

Vanaf 1 oktober 2023 verhoogt PMV de rente voor haar standaardleningen met 0,5%. Voor de Cofinanciering + stijgt de basisrente van 4,75 naar 5,25%. De rentestijging gaat in voor aanvragen vanaf 1 oktober 2023. Meer informatie in het nieuwsbericht PMV verhoogt rente voor standaardleningen.

Vanaf 16 augustus 2023 gaat PMV aanvragen voor standaardleningen (dit zijn de Startlening, Cofinanciering en Cofinanciering+) onmiddellijk definitief weigeren wanneer de ondernemer geen relevante ervaring of opleiding heeft en evenmin een realistisch financieel plan kan voorleggen. Met deze verstrenging wil PMV de verwerkingstijd versnellen voor aanvragen die wél realistisch onderbouwd zijn. Meer informatie in het nieuwsbericht Aanvraagprocedure voor standaardleningen verandert.

Sinds 1 september 2022 kiest PMV voor een nieuw merkbeleid waarbij zowel de communicatie over de standaardproducten als over de financiering op maat onder het moedermerk PMV zal worden gevoerd. Het submerk PMV/z waarmee de standaardproducten van PMV in de markt werden gezet, verdwijnt. Het nieuwe merkbeleid gaat gepaard met een verfrissing van de huisstijl en een nieuwe slogan: partners in ambitie. De weblinken en contactgegevens werden ingevolge deze wijzigingen aangepast.

1. De voorwaarden van eigen inbreng werden aangepast. Eigen inbreng is het persoonlijk aandeel in geld van de ondernemer in de financiering van het te realiseren investeringsproject. Ook een Winwinlening komt in aanmerking als (gedeeltelijke) eigen inbreng, indien deze geen tussentijdse aflossingen omvat (bulletkrediet), deze afkomstig is van een familielid tot de tweede graad en deze worden achtergesteld aan de terugbetaling van het toegekende krediet van PMV/z-Leningen. 2. Je kan een aanvraag voor een Cofinanciering+ ofwel rechtstreeks indienen of ofwel via een partner waar PMV/z mee samenwerkt. Het investeringsfonds Pichdrive Fund II is toegevoegd aan deze lijst (zie rubriek Aanvraagprocedure).

In het kader van de coronacrisis verleent PMV/z een betalingsuitstel van 3 maanden aan alle klanten die een Startlening, Cofinanciering, of Cofinanciering+ hebben gekregen. Zie ook www.pmv.eu/nl/financieel-arsenaal-van-pmv-ondersteunt-bedrijven-tegen-de-impact-van-het-coronavirus. Dit betalingsuitstel werd ondertussen verlengd met 3 maanden.