Wijzigingen aan Subsidies voor culturele projecten van professionele makers en organisaties

Wil je graag met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap een cultureel project of evenement realiseren waarbij digitalisering, digitale creatie en beleving centraal staan? Je kan tot uiterlijk 3 mei 2024 een projectvoorstel indienen. Meer informatie in de rubriek Projecten met een partner uit een andere regio.

Wil je graag een project realiseren met een partner uit de Franse Gemeenschap? Aarzel dan niet en dien je projectvoorstel uiterlijk op 2 maart 2024 in. Meer informatie kan je vinden in de rubriek Culturele partnerschappen.

Werk je in de culturele sector en wil je graag een project realiseren samen met een partner uit de Noord-Franse regio Hauts-de-France? Aarzel dan niet en dien je projectvoorstel uiterlijk op 1 maart 2024 in. Meer informatie kan je vinden in de rubriek Culturele partnerschappen.

Bij de Nederlandse Ambassade in Brussel loopt een open call voor subsidieaanvragen met als deadline 3 december 2023. Voor 2024 gelden de volgende deadlines om aanvragen in te dienen: 4 Maart, 3 Juni, 2 September en 17 November. Meer informatie over de Nederlands-Belgische culturele projecten kan je vinden in de rubriek Culturele partnerschappen.

De Vlaamse en de Duitstalige Gemeenschap lanceren een nieuwe projectoproep om de culturele samenwerking en uitwisseling tussen beide gemeenschappen te bevorderen. De focus ligt daarbij op digitale creatie en beleving. De projectoproep staat open voor samenwerkingen tussen kunstenaars en organisaties die professioneel actief zijn in de culturele sector en eventueel ook niet-culturele actoren die een band hebben met digitale technologie. In beide gevallen gaat het om actoren die betrokken zijn of willen zijn bij vormen van digitale creatie en beleving en die zich bezighouden met vragen over onze toekomst en hoe ze die vorm willen geven. De projecten moeten gerealiseerd worden tussen 1 september 2023 en 31 augustus 2024. Het project kan verschillende vormen aannemen en de steun bedraagt maximaal € 10.000. Indienen kan tot uiterlijk 28 april 2023.