Winkelstraat in Gent met openbare werken aan de gang

Hinderpremie

Terug naar Voorwaarden

Wat als je geen brief ontvangen hebt?

Wat als je geen brief ontvangen hebt, en je meent toch recht te hebben op de hinderpremie?

Stap 1

Kijk eerst na welke de voorwaarden zijn om als onderneming in aanmerking te komen. Is één van de voorwaarden niet op jouw vestiging van toepassing, dan kom je niet in aanmerking.

Ben je dan nog altijd overtuigd van het feit dat je onderneming met een specifieke vestiging in aanmerking zou moeten komen, kijk dan na of je gegevens correct in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) staan. Daar halen wij ze immers op.

Stap 2

Kijk dan na of de werken waarvan je hinder ondervindt aan de voorwaarden voldoen:

  • Op www.geopunt.be/hinder-in-kaart zie je welke werken geregistreerd zijn in GIPOD.
  • In sommige gevallen kan je gemeentebestuur je helpen om te weten te komen of de werken aan de voorwaarden voldoen en in GIPOD zouden moeten zitten.

Als eventuele foutieve gegevens voor het einde van de werken gecorrigeerd kunnen worden (in de KBO of in GIPOD), kan je alsnog geselecteerd worden en een kennisgevingsbrief ontvangen.

Stap 3

In laatste instantie, na het doorlopen van de vorige stappen, kan je een mail sturen naar hinderpremie@vlaio.be. Deze mail moet minstens informatie bevatten over de onderneming (KBO-nummer, NACE-codes,…), de vestiging (adres,…), over de werken die ernstige hinder (gaan) veroorzaken voor de vestiging (straatnaam, duur, …) en over de stappen die je al ondernam. 

Contact

Stuur bij voorkeur een e-mail naar VLAIO. Toch iets via de post bezorgen? Alle VLAIO-kantoren hebben voortaan één postadres.

Telefoon
E-mail