Zo zet brouwerij De Halve Maan in op duurzaamheid

Brouwerij De Halve Maan brouwt Brugse Zot, Straffe Hendrik en Blanche de Bruges. Het bedrijf zet onder leiding van zesde generatie brouwer Xavier Vanneste volop in op innovatie. Duurzaamheid staat daarbij centraal. De brouwerij zuivert afvalwater tot herbruikbaar water, recupereert warmte en produceert een deel van hun eigen gas en elektriciteit. VLAIO steunde de duurzame investeringen van brouwerij De Halve Maan via de ecologiepremie+.

© Brouwerij De Halve maan
© De Halve Maan
Bottelarij aan de rand van de stad © De Halve Maan

Op moeilijkere momenten hadden we VLAIO-steun waardoor investeren in duurzaamheidsprojecten toch mogelijk was.

-
Xavier Vanneste
,
Zaakvoerder brouwerij De Halve Maan
 
 
© De Halve Maan

Duurzaamheid is een mentaliteit. We kijken steeds waar we ons verder kunnen optimaliseren.

-
Xavier Vanneste
,
Zaakvoerder brouwerij De Halve Maan