Kwaliteitsvollere zorgmaaltijden dankzij FoodCare

De kwaliteit van maaltijden in zorginstellingen blijft een grote uitdaging. Daarom hebben Flanders’ FOOD, ILVO Vlaanderen en hogeschool VIVES de handen in elkaar geslagen in het COOCK+- project FoodCare. Met steun van VLAIO zetten ze kennis om in praktische toepassingen die zowel zorgorganisaties als voedingsbedrijven vooruit helpen. Greet Cleemput (Flanders’ FOOD): “Voeding kan in de zorg het verschil maken tussen kwetsbaarheid en vitaliteit.”

Foto's van event 'Slimmer eten in de zorg’ © Flanders' FOOD

Tijdens het proces van grondstof tot serveren van de maaltijd gaat vaak kwaliteit verloren. Door de processen beter af te stemmen, kan de voedingswaarde, smaak en presentatie van maaltijden aanzienlijk verbeterd worden.

-
Greet Cleemput
,
program manager Flanders’ FOOD
© Flanders' FOOD

Een innovatie van FoodCare is een voorspellend experimenteel model dat aangeeft welke combinatie van proces-of productparameters nodig is om de gewenste kwaliteit van maaltijdcomponenten te realiseren.

-
Greet Cleemput
,
program manager bij Flanders’ FOOD