Circular-as-a-service in de voedingssector

De innovatieve verpakkingstechnologie van Dispogroup uit Borgloon verlengt de houdbaarheid van vlees en bereide maaltijden. Dat zorgt voor minder voedselverspilling, efficiënter werken én een lagere CO2-uitstoot. Die technologie is het resultaat van de gecombineerde kennis en ervaring van vennoten Nick Kwanten en Raf Ketelslegers.  Met steun van een VLAIO kmo-groeisubsidie en een doorbraaklening van LRM ontwikkelde het een gamma machines, waarmee nu iedere foodmaker zijn producten onder beschermende atmosfeer kan verpakken. Met betaalbare toestellen die je ook kan huren én de daarbij horende duurzame verpakkingsmaterialen brengt Dispogroup duurzaam ondernemen ook binnen handbereik van kmo’s in de voedingssector.   

Leerling-technieker bij Unilin

Met gebruiksvriendelijke technologie en een ‘as-a-service’ model maakt Dispogroup duurzaamheid toegankelijk voor kleine ondernemers uit de voedingssector.

-
Nick Kwanten
,
Mede-oprichter Dispogroup