Zo ervaren kmo's een cybersecurity verbetertraject

Publicatiedatum

Wil je je onderneming wapenen tegen cybercriminelen? Dan kan je als kmo of maatwerkbedrijf met steun van VLAIO een cybersecurity verbetertraject starten. In dit filmpje vertellen Nukamel en Acco waarom ze in zo'n traject gestapt zijn en hoe ze dit ervaren hebben. 

Traject bij dienstverlener

De cybersecurity verbetertrajecten van VLAIO ondersteunen kmo’s en maatwerkbedrijven in Vlaanderen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid. Tijdens zo’n individueel begeleidingstraject helpt één van de acht erkende dienstverleners de cyberbeveiliging van je onderneming versterken en je weerbaarheid tegen cyberaanvallen te verhogen. 

Uitgeverij Acco

De Leuvense uitgeverij Acco klopte bij cybersecurity specialist Netcure aan om hun cybersecurity te verbeteren. Jani Geysens (IT project manager bij Acco): "Tijdens een van de gesprekken bracht Netcure het cybersecurity verbetertraject onder onze aandacht". Via zo'n cybersecurity verbetertraject komt VLAIO tussen voor 50% van de kosten voor individuele begeleiding door een cybersecurity expert. Jani Geysens: "Hier hadden we uiteraard oren naar. Concreet houdt dit in dat Netcure onze cybersecurity volledig onder handen neemt en dat we hiervoor financiële steun van de overheid krijgen". In het traject pakte Acco de infrastructuur aan en zetten ze in op het bewustzijn en het gedrag van de medewerkers, de zogenaamde 'human firewall'. Hun traject begon met een grondige analyse en actieplan. Daarna verbeterden ze het gebruik en beleid van de firewalls. Zo realiseerden ze een betere veiligheid en flinke kostenreductie. 

Nukamel 

Ook kmo Nukamel uit Limburg stapte in een cybersecurity verbetertraject. Nukamel specialiseert in de ontwikkeling van voedingsoplossingen voor jonge dieren. Jos Maes (Operations Director Nukamel): "We wilden onze cyberriscio's in kaart brengen, maar daar is een grondige voorstudie voor nodig. Dankzij de steun van VLAIO zijn we met die studie kunnen starten en hebben we bepaald wat de prioriteiten zijn en welke zaken ondernomen moeten worden. Van daaruit zijn we verder gaan bouwen aan onze cyberveiligheid." Over het kostenplaatje besluit Jos: "De afweging is altijd: stel je voor dat je slachtoffer wordt van een cybercrimineel, wat zal het je dan kosten? Het helpt dat vanuit VLAIO de nodige stimulansen gegeven worden."

 

Maak cyberveiligheid ook jouw prioriteit

Wil je er net als Acco en Nukamel voor zorgen dat hackers geen kans krijgen? Start dan ook een cybersecurity verbetertraject. De door VLAIO erkende dienstverleners staan klaar om je te adviseren en te begeleiden.

Via de subsidie ‘cybersecurity verbetertrajecten’ ondersteunen we kmo’s om hun cyberveiligheid naar een hoger niveau te tillen. 

  • Voor kmo’s en maatwerkbedrijven in Vlaanderen 
  • Individuele begeleiding en advies door een door VLAIO erkende cybersecurity expert 
  • Subsidie komt tussen voor 50% van de kostprijs 

Meer info?

 

Delen: