Wat een VLAIO bedrijfsadviseur voor ondernemers in jouw stad of gemeente kan betekenen

Publicatiedatum
Als stad of gemeente wil je het leven aangenamer maken voor burgers, ondernemers en bezoekers. Innovatie speelt daarbij een cruciale rol. Met behulp van slimme data, nieuwe technologieën of duurzaamheidsprojecten kan je als lokale overheid het verschil maken. Bedrijven die zulke plannen koesteren, vinden een luisterend oor bij de VLAIO bedrijfsadviseurs. Zij zijn een kritisch klankbord en beschikken over een uitgebreid kennisnetwerk om ambitieuze ondernemers verder te helpen.

Analyse en gericht advies 

Is het een innovatief idee? Beschikt de onderneming over een voldoende sterk én divers team? Is de markt klaar voor dit nieuwe product of deze innovatieve dienst? En hoe zit het met de financiële draagkracht? VLAIO bedrijfsadviseurs zijn er om de uitdagingen van ondernemingen te analyseren en gericht advies te bieden. Hun centrale doelstelling: ondernemers uit jouw gemeente of stad slimmer en wegwijs te maken in het ondernemerslandschap.  

Begeleiding op maat 

Soms volstaat één mail om ondernemers vooruit te helpen. In andere gevallen verloopt de begeleiding over meerdere weken of maanden. Een verkennend gesprek waarbij de noden worden blootgelegd, is de basis van alles. De initiële vraag kan over centen of een subsidie gaan, maar de conclusie op het einde van dat gesprek hoeft niet per se hetzelfde te zijn. Na een meeting bekijken we samen de volgende stappen met alle opties en wie daarbij kan helpen. Altijd blijft de ondernemer zelf aan het stuurwiel en beslist welke richting hij uitgaat. Belangeloos advies voor ambitieuze ondernemers? Bij de VLAIO bedrijfsadviseurs ben je aan het juiste adres. Hun feedback en advies zijn steeds zo neutraal mogelijk. 

Toegang tot een sterk netwerk 

Elke bedrijfsadviseur heeft een brede kijk op de algemene trends maar heeft tegelijk ook een specifieke domeinexpertise. Van artificiële intelligentie tot de bouw, van zorg tot bio-economie. Onze bedrijfsadviseurs beschikken over een sterk en uitgebreid netwerk waarmee ze ondernemingen kunnen verbinden. Zoek je nog een specialist in machine learning om de verkeersveiligheid in jouw gemeente te bevorderen, een bouwbedrijf voor circulair isolatiemateriaal? Dan kennen zij mogelijks het geschikte bedrijf om het project mee uit te voeren.  

Samenwerken voor ondernemers 

Samen, en in dialoog met ondernemers, kunnen we in onze steden en gemeenten een sterk ecosysteem creëren dat ondernemerschap en innovatie stimuleert. Er zit ongetwijfeld veel potentieel in jouw regio met ondernemers die willen innoveren, groeien, dan wel transformeren. Weet dat je hen steeds kan doorverwijzen naar de VLAIO bedrijfsadviseurs voor begeleiding, advies en informatie over de VLAIO steunmaatregelen. Want innovatie is risicovol en VLAIO kan helpen dat risico mee te dragen. Het VLAIO Contact Center (info@vlaio.be) is daartoe het geëigende kanaal, zoals je in een vorig nieuwsbericht al kon lezen.” 

Partner in de kijker  

Goed samenwerken tussen organisaties die ondernemingen ondersteunen. Het maakt echt een verschil. De VLAIO bedrijfsadviseurs gaven een inkijk in hun werking tijdens een ‘Partner in de kijker’-sessie van de VVSG op 24 mei 2023. Presentaties en partnerfiches van deze sessies vind je op de webpagina’s van de VVSG.  

Samen voor sterk ondernemen  

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen.  

Delen: