VLAIO Contact Center informeert ook ondernemers in jouw gemeente

Publicatiedatum
Een vraag van een ondernemer die je niet meteen kan beantwoorden? Het VLAIO Contact Center helpt je op weg. Ze geeft antwoord op alle mogelijke eerstelijnsvragen van ondernemingen in Vlaanderen. En met diverse publicaties, online contactdagen en databanken informeert ze ondernemers nog breder.

De ondernemer belt of whatsappt het Contact Center van VLAIO gratis op 0800 20 555. Al is het Contact Center eveneens te bereiken via e-mail op info@vlaio.be of door het contactformulier van de VLAIO-website. De medewerkers van het Contact Center streven naar een efficiënt en klantvriendelijk antwoord binnen hoogstens drie werkdagen. Ze slagen daar ook in voor ongeveer 95% van de vragen die ze ontvangen. In 2022 waren dat er net geen 28.000. Ondernemers zijn zo snel geholpen met gerichte informatie of een doorverwijzing naar de juiste partnerorganisatie.

Diverse informatiekanalen

Naast het beantwoorden van ondernemersvragen, zet het VLAIO Contact Center heel breed in op ondernemers informeren. De dienst actualiseert webpagina’s op de VLAIO-website en houdt een deel van de publicaties van VLAIO up-to-date. Op haar online contactdagen stellen ondernemers hun plannen voor. Experten van VLAIO, PMV, LRM en Flanders DC wijzen hen daarbij op de subsidie- of financieringskansen voor hun project. Een overzicht van die subsidies vinden ondernemers eveneens in de subsidiedatabank. Individuele, diepgaande begeleiding van ondernemers voorziet het Contact Center in beperkte mate. Het verwijst daarvoor door naar de VLAIO bedrijfsadviseurs of de partners in het VLAIO Netwerk. Het aanbod aan advies en coaching doorzoekt de ondernemer in de expertisedatabank. Uiteraard staat het VLAIO Contact Center mee in voor de organisatie en opvolging van beide databanken.

Partner in de kijker

Een goede samenwerking tussen organisaties die ondernemers ondersteunen, maakt echt een verschil. Op 26 januari 2023 mocht het Contact Center van VLAIO daarom haar activiteiten toelichten op een ‘Partner in de kijker’-sessie van de VVSG. Presentaties en partnerfiches van deze sessies vind je op de webpagina’s van de VVSG.

Samen voor sterk ondernemen

Meer en sterker ondernemerschap in innovatieve steden en gemeenten: daar gaan we voor! De VVSG en VLAIO bundelen de krachten in het project Overlegtafels Economie & Smart Cities. Je leest er meer over op www.vlaio.be/lokalebesturen. #sterkondernemen.

Delen: