Waarom is het belangrijk voor jou als game-ontwikkelaar om je creaties te beschermen?

Publicatiedatum

Op 26 april 2024 is het World IP Day, een unieke gelegenheid om samen met anderen over de hele wereld na te denken over de belangrijke rol die intellectuele eigendom (IE) of intellectual property (IP) speelt bij het erkennen en belonen van makers en hun kunst. Het beschermen van intellectuele eigendom is namelijk essentieel, ook voor game-ontwikkelaars. Maar hoe bescherm je als game-ontwikkelaar in België jouw games? Waar vind je informatie, advies en begeleiding?

Nintendo Switch

De game-industrie in België boomt

De videogame-industrie boomt in België. In 2023 werd een indrukwekkende 708 miljoen euro uitgegeven aan videogames en toebehoren. Daarbovenop groeide de Belgische gamesector de afgelopen jaren aanzienlijk. Zo staat in het Belgian Games Report te lezen dat er 133 Belgische actieve studio’s zijn in 2022, wat een stijging is van 21%. Samen hebben zij zelfs een totale omzet van 85 miljoen euro. De Belgische gamestudio’s investeren dus veel tijd, geld en creativiteit in het maken en op de markt brengen van hun games. Maar hoe kan je als game-ontwikkelaar deze inspanningen en financiële belangen beschermen? Hierbij speelt intellectuele eigendom een belangrijke rol.

Waarom zou je jouw games als game-ontwikkelaar beschermen?

In de dynamische wereld van videogames is het essentieel dat ontwikkelaars zich bewust zijn van hun intellectuele eigendomsrechten. Het actief beschermen van deze rechten en het begrijpen van de speelruimte binnen de IP-wetgeving zijn cruciaal om jouw creatieve werken en financiële belangen te waarborgen. 

Waar vind je informatie, advies en begeleiding?

VLAIO verleent informatie, advies en begeleiding rond intellectuele eigendom aan jou als game-ontwikkelaar. Ben je op zoek naar specifieke inzichten over intellectual property in de context van videogames? Bekijk dit webinar over videogames en intellectuele eigendom, georganiseerd in samenwerking met de Flanders Game Hub. Daarnaast bevat de wegwijzer voor softwaregebruikers en -ontwikkelaars nuttige informatie over dit onderwerp. Heb je algemene vragen over de bescherming van jouw intellectuele eigendom? Mail naar ip@vlaio.be. Gaat het eerder om heel concrete vragen? Stel ze dan aan een expert tijdens de contactdag intellectuele eigendom.

Delen: