Contactdagen intellectuele eigendom

Heb je concrete vragen rond intellectuele eigendom met betrekking tot jouw idee of ontwikkeling? Bespreek ze met een expert in de materie op de contactdagen intellectuele eigendom.

Wil je weten:

  • Of je de naam van jouw product of dienst kan beschermen via een merkregistratie
  • Of je uitvinding octrooieerbaar is
  • Hoe je de vormgeving van jouw product kan beschermen als model
  • Meer algemeen, welke beschermingsmogelijkheden er zijn voor jouw idee en wat dit zal gaan kosten

Dan zijn onze contactdagen intellectuele eigendom het ideale moment voor jou.

Voor wie?

Iedereen met een nieuw idee die wil weten hoe dit te beschermen.

Wat kan je verwachten?

Een persoonlijk gesprek met een expert en individueel advies over je vragen gedurende een 40-tal minuten met een van de volgende experts:

  • FOD Economie Dienst Intellectuele Eigendom (DIE): de adviseurs van de DIE informeren je over de octrooieerbaarheid van je vinding, het registreren van octrooien, de verschillende procedures, de kostenimplicaties…
  • Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP): bij het BOIP kan je terecht met al je vragen omtrent het i-DEPOT, hoe je jouw naam, logo,… het best beschermt en hoe je die kunt registreren.
  • Flanders DC: de adviseurs van Flanders DC informeren je rond auteursrecht, overdracht van rechten (licenties) en al je vragen over intellectuele eigendom in de design- en modesector. 
  • VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen, ook voor intellectuele eigendom. Zij treden frequent op als klankbord voor kmo’s en kunnen samen met jou bekijken of je je onderneming beter kan beschermen, of je wel de juiste maatregelen treft en of jouw vraag rond intellectuele eigendom gekoppeld kan worden aan een groei- en innovatietraject. Er kan dan eveneens nagegaan worden welke subsidiemogelijkheden hiervoor in aanmerking komen. 

Hoe pakken we dit aan?

Schrijf je gratis in voor de gewenste sessie.

Partner
VLAIO