Vraag NU jouw kmo-groeisubsidie aan!

Publicatiedatum

Groeiplannen rond digitalisering, innovatie, internationalisering of duurzaam en circulair ondernemen? Vraag voor 25/09 de kmo-groeisubsidie aan.

Oproepkalender 2023

  Oproep 1 Oproep 2 Oproep 3
Indienperiode 27 maart - 22 mei 28 augustus - 25 september 18 december - 22 januari 2024

Welke projecten komen in aanmerking?

De kmo-groeisubsidie loopt via thematische oproepen. Je project moet aansluiten bij een van deze vier thema's: 

 • 1

  Data inzetten om producten, diensten en processen slimmer te maken

  Projecten waarbij data ingezet worden om producten, diensten en processen slimmer te maken. Bekijk de voorbeelden. Dit moet vernieuwend zijn en verder gaan dan administratieve processen digitaliseren of digitale toepassingen zoals een ERP-systeem of webshop ontwikkelen.

 • 2

  Inzetten op energie- of klimaattransitie, circulaire economie, milieu of biodiversiteit

  Projecten die voortkomen uit een duurzame strategie en een substantiële impact hebben op het bedrijf. De projecten moeten inzetten op energie- of klimaattransitie, circulaire economie, milieu of biodiversiteit. Bekijk de voorbeelden. Projecten die alleen uitgevoerd worden omwille van wettelijke verplichtingen of zonder substantiële impact komen niet in aanmerking. 

 • 3

  Vermarkten van innovatieve producten en diensten, nieuw voor de sector’

  De innovatieve producten, diensten en processen zijn niet alleen nieuw voor de aanvrager, maar ook voor de sector. Ze moeten ook voldoende uitdagingen stellen. Het vernieuwend businessmodel levert de onderneming een competitief voordeel op dat mogelijk zal leiden tot duurzame economische groei. Bekijk de voorbeelden.

 • 4

  Export die duurzame groei oplevert en voldoende nieuwe uitdagingen stelt

  De export moet deel uitmaken van een langetermijnstrategie en duurzame economische groei opleveren voor de vestiging in Vlaanderen. De uitbreiding naar nieuwe markten moet voldoende nieuwe uitdagingen stellen aan de onderneming. Bekijk de voorbeelden.

 

De kmo-groeisubsidie in het kort

 • Voor kmo’s met een vestiging in Vlaanderen
 • Inwinnen van strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkost van de aanwerving van een strategisch profiel
 • Maximum € 50.000 subsidie per groeitraject
 • De tweede oproep 2023 voor de thema's digitalisering, internationalisering, innovatie en duurzaam en circulair ondernemen is actief van 28/08/2023 tot 25/09/2023 23.59 u
 

Delen: