VLAIO coronapremies genomineerd voor Corona Agility Award

Publicatiedatum
Computable België lauwert organisaties die tijdens corona iets uitzonderlijk deden. De applicatie van de VLAIO coronapremies werd genomineerd, scale-up en VLAIO-klant Rombit won de hoofdprijs. Proficiat!
foto van premie aanvraag

Wat is de Corona Agility Award?

Covid-19 maakte bedrijven digitaal wendbaarder dan ooit tevoren. Iets wat Computable België, het platform voor Belgische ICT-professionals, beloont met een speciale Computable award rond agility in tijden van corona. In aanmerking komen organisaties (zowel groot als klein, privé als openbaar) die in tijden van Covid-19 in digitaal opzicht iets uitzonderlijk deden, in functie van hun business. En dat ze dus een toonbeeld waren (of zijn) inzake agility, in projecten of business modellen.

felicitaties Hilde Crevits

VLAIO bij de vijf genomineerden

"De softwaretoepassing waar in Vlaanderen de voorbije maanden reikhalzend naar werd uitgekeken, is de zogenaamde hinderpremie. Bedrijven of winkels die naar aanleiding van de coronacrisis de deuren moesten sluiten, kwamen voor een premie in aanmerking. Op twee weken tijd kon VLAIO de aanvraag tot stand brengen via onze site. Daardoor kon er snel uitbetaald worden, en ook voor andere premies" aldus computable.be over de nominatie voor ons agentschap.

Lees hier hoe VLAIO in 10 werkdagen samen DXC een gloednieuwe webapplicatie bouwde. De eerste 6 dagen dienden al 70.901 ondernemers hun aanvraag in, waarvan 44.632 automatisch werden goedgekeurd.

Ook genomineerd voor een Corona Agility Award waren De Belgische notarissen, de Antwerpse startup Maggy, scale-up Rombit en landbouwgroep Arvesta. Hier lees je ook een korte beschrijving hun sterke prestaties tijdens de coronacrisis.

En de award gaat naar... Rombit!

De Antwerpse scale-up Rombit ging met de hoofdprijs aan de haal. Zij lanceerden een digitale armband om Covid-19-besmettingen op de werkvloer te voorkomen. De 'Romware Covid Radius' helpt bedrijven om de social distancing op de werkvloer te respecteren en laat ook contact tracing toe. 

Deze winst is ook goed nieuws voor VLAIO, want het agentschap steunde deze innovatieve scale-up eerder via de kmo-portefeuille én via enkele ontwikkelings- en onderzoeksprojecten