Vacature: Teamlead Interne Innovatie (via Vlaanderen Connect)

Publicatiedatum
We zijn op zoek naar een teamlead voor het team interne innovatie. Je stuurt het team aan en bent verantwoordelijk voor een innovatiekader waarin creatieve ideeën gestimuleerd worden. Je zorgt ervoor dat VLAIO de eigen werking voortdurend verbetert.

De functie in het kort

Als leidinggevende van het team Interne innovatie hou je onze organisatie op koers om haar werking voortdurend te verbeteren. Je bent verantwoordelijk voor een innovatiekader waarin creatieve ideeën gestimuleerd worden en snel hun weg kunnen vinden naar experiment en eventueel innovatief project. Jouw team begeleidt onze organisatie daarin en geeft waar mogelijk zelf het goede voorbeeld door actief mee te innoveren.

Wat zal je doen? 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Je stuurt het team Interne innovatie aan.
 • Je zorgt ervoor dat de processen, instrumenten, werkvormen en producten van het agentschap waar relevant voortdurend vernieuwd kunnen worden.

Waar kom je terecht? 

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen ( VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren ondernemerschap, ondersteunen innovatie en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Wij, dat zijn 450 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen.

VLAIO is een dynamisch agentschap dat volop de kaart trekt van innovatie, data en digitalisering om de bedrijfsvoering en de klanten maximaal te ondersteunen. De afdeling Data & interne innovatie vormt met een 50-tal enthousiaste collega’s het kloppend hart van die drie domeinen .

In deze afdeling zorgen we o.a. voor een betrouwbare digitale werkomgeving voor de medewerkers van VLAIO (digitale werkplek, CRM, informatiebeheer, dossierbehandeling,…). We bouwen en beheren ook het dataplatform en de data-toepassingen die de basis zijn voor de data gedreven werking van het agentschap. Verder leveren we digitale ondersteuning voor nieuwe diensten, subsidies of nieuwe processen van VLAIO met maximale inzet op het gebruik van data. Tot slot vormen we de drijvende kracht om het innoverend vermogen van alle VLAIO-medewerkers te stimuleren en te ondersteunen. Dat laatste pakken we aan vanuit het team Interne innovatie, waarin vandaag 4 collega’s deeltijds actief zijn.

Wie zoeken we?

Je bent een constructieve teamspeler met een hart voor innovatie en beschikt over minstens:

 • 3 jaar relevante ervaring met innoveren en/of het begeleiden van innovaties
 • Praktische ervaring met leidinggeven of het coördineren van grote projecten in een innovatieve context
 • Een masterdiploma of gelijkwaardig door aantoonbare ervaring

Je hebt een streepje voor in de selectie als je:

 • Eerder als innovatiecoördinator of innovatiecoach hebt gewerkt
 • Digitale innovaties of innovaties met data (mee) hebt opgezet

Collega's omschrijven je als een gedreven en enthousiaste teamplayer met goede coördinerende vaardigheden, en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe technologieën en methodes te verkennen. Verder spreek en schrijf je goed Nederlands.

Wat bieden we?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • Een mobiliteitsbudget
 • Maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • Een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • Een groepsverzekering
 • Een opleidingsbudget
 • Mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder werken wij met flexibele werkuren en bieden wij ook de mogelijkheid tot thuiswerken.

Delen: