Frank is data analist bij VLAIO

Publicatiedatum
Frank werkt al twee jaar voor VLAIO's afdeling 'Data en Interne innovatie'. Wat houdt zijn job in? En waarom koos hij voor VLAIO? Versterk dit team en solliciteer nu voor één van de openstaande vacatures! We zoeken een Security officer, een Data engineer en een Data analist.

Ik werk voornamelijk aan rapportering in Power BI, zowel vanuit projecten als vanuit vragen van de business. Ik kom aan de pas bij de analyse, als contactpunt met de business, maar ook terug tegen het einde van het proces bij het samenstellen van de datamodellen in power bi, en het uitwerken van de rapporten. Dit jaar ben ik erg bezig met opleidingen voor onze collega's rond Power BI, maar ook breder rond Business Intelligence en onze architectuur. Daarnaast duik ik geregeld in onze data om allerlei ad-hoc vragen op te lossen zoals parlementaire vragen, en vragen van het kabinet. 

Verder kan ik in het bouwen van Power BI rapporten en dashboards mijn creativiteit kwijt. Ik vind het fantastisch om iets te maken dat er goed uitziet, dat werkt, en waaraan de collega’s iets aan hebben. Extra plus is dat dankzij mijn breed aanspreekbare functie, ik steeds nieuwe mensen en diensten leer kennen doorheen de organisatie.

We zijn in korte tijd ontpopt tot voorloper binnen de Vlaamse overheid op vlak van onze data-infrastructuur met onze Datalake. Hierdoor krijgen we veel mogelijkheden om nieuwe dingen bij te leren. Het is leuk om te zien hoe onze speeltuin aan data gestaag groter wordt, naarmate we meer interne en externe bronnen toevoegen aan onze Datalake.

Frank Van Beek
data analist

De afdeling 'Data & Interne innovatie' is relatief nieuw, en je merkt dat we nog aan het evolueren zijn. Het team Data waarin ik twee jaar geleden begon, is in die twee twee jaar erg gegroeid. We zijn bijvoorbeeld in korte tijd ontpopt tot voorloper binnen de Vlaamse overheid op vlak van onze data-infrastructuur met onze Datalake. Hierdoor krijgen we veel mogelijkheden om nieuwe dingen bij te leren. Het is leuk om te zien hoe onze speeltuin aan data gestaag groter wordt, naarmate we meer interne en externe bronnen toevoegen aan onze Datalake.

Officieel ben ik werknemer van vzw Vlaanderen Connect en maak ik dus deel uit van een breder netwerk overheen de verschillende entiteiten. Je hebt ook een apart opleidingsbudget bij Vlaanderen Connect, naast de vele mogelijkheden voor opleiding die je al binnen VLAIO krijgt. Daarmee krijg je wel echt het gevoel dat je de kans hebt om te groeien en jezelf te ontwikkelen. 

VLAIO doet erg zijn best om een warme organisatie te zijn met allerlei initiatieven zoals een Vriendenkring. Als VO-connecter heb ik dan ook niet het gevoel dat ik buiten de organisatie sta. Ik ben een gewone collega die welkom is op alle sociale en sportieve activiteiten. 

Ontdek in onderstaand filmpje ook hoe Gerd en Jannes hun werk voor dit team ervaren: