Vacature: Teamlead geodata en geo-applicaties (GIS) (via Vlaanderen Connect)

Publicatiedatum
VLAIO zoekt een teamlead geodata en geo-applicaties (GIS). Heb je leidinggevende kwaliteiten en affiniteit met geodata en geo-applicaties? Solliciteren kan tot 9 januari.

Waar kom je terecht?

Binnen de Vlaamse overheid is VLAIO een van de meest innovatieve entiteiten. We beschikken over heel wat geavanceerde data applicaties en digitale toepassingen. Het kloppend hart van die digitalisering bevindt zich in de afdeling Data & Interne Innovatie, die bestaat uit 6 teams. Voor het team geodata en geo-applicaties (GIS) zoeken we een gemotiveerde teamlead. Jouw taken? Het team coördineren en coachen en de dienstverlening rond GIS-tools en -rapportering verder uitbouwen. 

Job inhoud 

Het VLAIO GIS-team (voluit competentiecentrum GIS) telt 12 collega’s. Een aantal van hen houden de geodata rond bedrijfshuisvesting actueel, waaronder de authentieke bron GIS-bedrijventerreinen. Andere collega’s ontwikkelen en onderhouden geo-toepassingen voor andere VLAIO-teams en andere overheidsdiensten. Die toepassingen variëren van standaard kaartrapporteringen tot specifieke tools waarin je eenvoudig verschillende databronnen (ruimtelijk) kan koppelen, visualiseren en bewerken. 

Jij wordt de coördinator van dit team. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van het team en hebt een essentiële inbreng in de langetermijnstrategie en visie rond GIS binnen VLAIO. 

Jouw taken

 • Dienstverlening verder uitbouwen: Samen met jouw team zorg je ervoor dat de authentieke bron GIS-bedrijventerreinen actueel wordt gehouden en werk je een duidelijke en klantgerichte dienstverlening rond GIS-tools en -rapportering uit. 
 • Coördinatie: Je organiseert regelmatig teamoverleg, vertaalt de doelstellingen van het agentschap en de afdeling naar jouw medewerkers en waakt over de realisatie van de teamdoelstellingen. Je maakt actief deel uit van het coördinatieteam van de afdeling Data & Interne Innovatie. Je neemt deel aan overleg met de collega-teamleads en het afdelingshoofd. 
 • Coaching: Je coacht jouw medewerkers en stimuleert hen in hun ontwikkeling en groei. Je motiveert hen om actief samen te werken, zowel intern als extern. 

Dit zeggen andere teamleads

Benieuwd wat jouw collega teamleads binnen de afdeling Data & Interne Innovatie geweldig vinden aan hun job?

 • “Je krijgt mogelijkheden om nieuwe ideeën aan te brengen en te realiseren” (Marie, teamlead werkplek)
 • “Het is een job met veel menselijke interactie en de sfeer binnen de afdeling is aangenaam” (Karel, teamlead Data)
 • “Werken voor VLAIO houdt een maatschappelijke meerwaarde in” (Filip, teamlead applicaties). 

Maak kennis met toekomstige collega's Jasper en Marie

Wie ben jij?  

 • Je hebt ervaring met leiding geven 
 • Je hebt (beperkte) kennis van GIS en affiniteit met geodata en geotoepassingen 
 • Ervaring met opzetten van GIS-toepassingen en/of werken met geodata is een pluspunt
 • Je krijgt energie van mensen motiveren en samenwerken 
 • Je gaat steeds op zoek naar mogelijkheden om de werking van je team te verbeteren en omarmt daarbij nieuwe technologieën  
 • Je hebt een master diploma of gelijkwaardige ervaring 
 

Interesse?  

Wil je solliciteren voor deze functie? Mail dan je cv en een motivatiebrief ten laatste op 9 januari naar Elisa Vanderveken via vlaanderenconnect@ascento.be  

Voor meer info over deze functie kan je terecht bij Cedric Corteel:

Cedric Corteel 
Afdelingshoofd afdeling Data & Interne Innovatie 
Cedric.Corteel@vlaio.be 
0485/47 33 96 

        

 

Werken voor Vlaanderen connect  

Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Voor deze functie word je voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan de afdeling Data & interne innovatie van VLAIO.  

Wat is Vlaanderen connect?

Boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten dienste kan staan van burgers, ondernemers en organisaties.  Bij Vlaanderen connect word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar je ondersteuning biedt bij het realiseren van een data gedreven overheid.  
 
Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt.    
Vlaanderen connect zoekt profielen die:  

 • ICT-competenties hebben van een hoog niveau;  
 • flexibel zijn;  
 • op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen;  
 • hun carrière willen uitbouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten;  
 • het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden;  

Aanbod  

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:   

 • een mobiliteitsbudget  
 • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)   
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)   
 • een groepsverzekering   
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.   

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken.  
 
Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.  
 
Je werkt via een systeem van glijdende werktijden (38u/week) en kan telewerken, zowel van thuis als vanuit een van de vijf Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden, allen op wandelafstand van een station. Het hoofdkantoor ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Je komt minstens één keer per week naar het hoofdkantoor. Jouw nieuwe werkplek heeft een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte.  

Hoe verloopt de selectie?

De vacatureverantwoordelijke(n) bij VLAIO zal jouw cv en motivatiebrief beoordelen. Als je weerhouden wordt op basis van die cv-screening (eventueel gekoppeld aan een verkennend gesprek bij VLAIO),  volgt een assessment  waarin we naar volgende competenties peilen: Verantwoordelijkheid nemen - Richting geven - Coachen - Innoveren - Visie - Klantgerichtheid - Samenwerken - Oordeelsvorming - Analyseren. 
Nadien volgt een jurygesprek bij VLAIO, waarin je je visie kan presenteren en je een case voorgelegd zal krijgen die relevant is voor de werking van het CC GIS. 
 
Als je na dit jurygesprek als beste kandidaat uit de procedure naar voor komt, volgt nog een gesprek met Vlaanderen connect en wordt jouw aanwerving voorgelegd aan de Raad van Bestuur van Vlaanderen connect. Deze dient steeds elke aanwerving bij Vlaanderen connect goed te keuren.  
 
Gezien deze laatste stap ook integraal deel uitmaakt van de selectieprocedureprocedure kunnen de resultaten van het assessment ook voorgelegd worden aan de leden van de Raad van Bestuur.  De startdatum van jouw job bepalen we in overleg. 

Delen: