Marie is teamlead van het team werkplek

Publicatiedatum
Marie is teamlead van het team werkplek binnen de afdeling data en interne innovatie. We stelden haar 5 vragen over haar job.
Marie (links) en haar team

Waaruit bestaat jouw takenpakket? 

Ik zorg ervoor dat de teamleden hun taken kunnen uitvoeren in de best mogelijke omstandigheden, door bijvoorbeeld op voorhand hun taken te bespreken. Ik vind het ook belangrijk dat we regelmatig overleg hebben, van elkaar weten waar we mee bezig zijn, respect hebben voor elkaars werk en plezier hebben met heel het team. Iedereen heeft immers specifieke taken die gelinkt zijn aan verschillende aspecten van de werkplek, en ik zorg ervoor dat dat allemaal synchroon blijft lopen. Verder zit ik in allerlei IT overleg fora van de Vlaamse overheid samen met de andere agentschappen en departementen en met de IT leveranciers. Ik doe ook de top-down en bottom-up communicatie. 
 

Hoe ziet een dag eruit? 

Ik heb regelmatig gesprekken met alle leden van het team. Tijdens die gesprekken kunnen ze alles met mij bespreken. Daarnaast heb ik ook vaak overleg met de andere teamleads van de afdeling, we stemmen goed met elkaar af. Verder behandel ik aanvragen die binnenkomen en niet standaard zijn. Ik hak knopen door en stuur het team aan. Mijn dag bestaat ook heel vaak uit onvoorziene zaken die ik zo goed mogelijk probeer aan te pakken. En als we allemaal op kantoor in Brussel zijn, gaan we ’s middags samen eten met het team. Ik hecht veel belang aan die informele contacten. 

 Ik vind het belangrijk dat we regelmatig overleg hebben, van elkaar weten waar we mee bezig zijn, respect hebben voor elkaars werk en plezier hebben met heel het team.

Marie Perichon
Teamlead werkplek

Wat vind je leuk aan je job als teamlead? 

Ik krijg het meeste voldoening van mijn medewerkers coachen en ze naar een hoger niveau in hun werk tillen. We krijgen binnen VLAIO heel wat mogelijkheden om innovatief te zijn. Ik motiveer mijn medewerkers graag om zelf dat trapje hoger te gaan.

Hoe is de sfeer in het team? 

Goed! We vullen elkaar goed aan en kunnen altijd van elkaar leren. Er heerst een toffe dynamiek. 

Wat vind je leuk aan voor VLAIO werken? 

We krijgen de ruimte om ideeën aan te brengen en die ook uit te voeren. Zo hebben we hier al een IT locker en service management systeem gelanceerd. Daarnaast weet VLAIO het dynamische van de privésector met de maatschappelijke relevantie van de overheid te combineren. We zijn geen log overheidsorgaan, noch hebben we een commerciële focus. We doen zaken die ondernemers rechtstreeks ten goede komen.

Delen: