Vacature: Projectleider interne innovatie

Publicatiedatum
Als projectleider interne innovatie ga je samen met collega’s uit alle hoeken van de organisatie aan de slag met experimenten. Jou op het lijf geschreven? Solliciteren kan tot 15 mei.

In het kort

Als projectleider interne innovatie ga je samen met collega’s uit alle hoeken van de organisatie aan de slag met experimenten. Zo onderzoek je de haalbaarheid en schaalbaarheid van AI, NLP en andere innovatieve technologieën. Bij succes bekijk je mee hoe we ze via innovatieve projecten kunnen uitbouwen om in te zetten in de dagelijkse werking van het agentschap. 

Ben je gepassioneerd door innovatie en technologie? Hou je ervan om zowel zelf de handen uit de mouwen te steken, als innovatie breed in de organisatie te stimuleren en coördineren? Ben je een echte teamspeler? Dat zou dit wel eens de geknipte job voor jou kunnen zijn! Aarzel niet en solliciteer nu!
 

Waar kom je terecht? 

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren ondernemerschap, ondersteunen innovatie en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Wij, dat zijn 475 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen

VLAIO is een dynamisch agentschap dat volop de kaart trekt van innovatie, data en digitalisering om de bedrijfsvoering en de klanten maximaal te ondersteunen.  

Als projectmanager interne innovatie opereer je samen met een 55-tal enthousiaste collega’s vanuit de afdeling Data & Interne Innovatie. Deze afdeling neemt alle centrale ondersteuning m.b.t. IT, data en innovatie waar. Verder fungeert ze ook als motor van de VLAIO-digitalisering en vormt ze de drijvende kracht achter het innoverend vermogen van alle VLAIO-medewerkers. 

Vanuit de afdeling, en in het bijzonder vanuit het team interne innovatie faciliteren we VLAIO-brede innovatie en verankeren we die in de werking van het agentschap. Meer specifiek gaan we met de 6 collega’s van het team Interne Innovatie aan de slag met experimenten om de haalbaarheid en schaalbaarheid van AI, NLP en andere innovatieve technologieën te onderzoeken. Het team faciliteert tevens innovatieve projecten met vernieuwende werkprocessen zoals agile methodes en design sprints. Het team besteedt ook de nodige aandacht aan een juiste cultuur in de organisatie om te kunnen innoveren. 

Job-inhoud

Als projectleider Interne Innovatie faciliteer je innovatieve projecten en zorg je mee voor verdere uitbouw en het professionaliseren van de diensten van het team.

Jouw hoofdtaken zijn:

  • Innovatieve opportuniteiten exploreren en waar relevant verder zetten 

Je zorgt voor het creëren van nieuwe (digitale) opportuniteiten voor het agentschap. Indien zinvol start je daar experimenten rond op, die je in goede banen leidt en opvolgt.
Waar relevant zet je na een experiment een innovatief project op. De innovatieve uitdagingen daarin los je niet op vanuit een ijzeren toren, maar met een « doener » mentaliteit. 
Je benut volop de opportuniteiten om experimenten en projecten in nauwe samenwerking met diverse teams doorheen ons dynamisch agentschap aan te pakken. Je rapporteert regelmatig over de voortgang ervan aan de teamlead Interne Innovatie en belanghebbenden. 

  • De dienstverlening rond Interne Innovatie mee uitbouwen en professionaliseren

Je bouwt samen met het team Interne Innovatie en in co-creatie met een afdelings-overschrijdend netwerk van innovatiecoaches de dienstverlening voor de VLAIO-medewerker verder uit. Je zorgt er mee voor dat iedereen weet waarvoor ze bij jouw team terecht kunnen.
Je verankert innovatieve denk- en werkprocessen in de projecten en operationele werking van VLAIO.

  • Innovatie promoten

Je stimuleert innovatie binnen het agentschap. Je sensibiliseert VLAIO-medewerkers, onder meer door communicatie van inspirerende cases, handvaten voor het detecteren van nieuwe opportuniteiten en bij te dragen aan de werking van de innovatie community.

Wie ben jij?

  • Je bent een oplossingsgerichte en creatieve teamspeler en je kan onderstaande punten moeiteloos afvinken voor jezelf: 
  • Je bent gebeten door innovatie en continu op zoek naar nieuwe opportuniteiten die de operationele werking en de klantgerichtheid verbeteren.
  • Je hebt affiniteit met innovatie en beschikt over sterke organisatorische skills om een project efficiënt te plannen, taken te realiseren en deadlines te halen.
  • Je hebt al kennis gemaakt of bent vertrouwd met innovatie processen en methodologieën zoals Agile, Persona’s, Customer Journeys en Design Sprints, …

Je hebt een streepje voor in de selectie als je

  • kennis of ervaring hebt met nieuwe technologieën zoals AI, Blockchain, NLP, RPA, … en je data gedreven denkt
  • ervaring hebt met het stimuleren van innovatie en het promoten van een innovatieve cultuur.
  • 1 of meer jaar ervaring in projectmanagement kan voorleggen

Collega's omschrijven je als ondernemend en enthousiast, een teamspeler en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe innovatieve ideeën te verankeren in de werking van de organisatie.
Verder spreek en schrijf je goed Nederlands.

 

Interesse? 

Wil je solliciteren voor deze functie?  Mail je CV en motivatiebrief ten laatste op maandag 15 mei naar Elisa Vanderveken via selectiesvlaanderenconnect@vlaanderen.be

Meer info over de functie-inhoud?

Patrick Van Hoorde
Teamleider Interne Innovatie
patrick.vanhoorde@vlaio.be
0474/940 020

 

Werken voor Vlaanderen connect 

Boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten dienste kan staan van burgers, ondernemers en organisaties. 

Bij Vlaanderen connect word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar je ondersteuning biedt bij het realiseren van een datagedreven overheid. 

Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Voor deze functie word je voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan de afdeling Data & interne innovatie van VLAIO. 
 
Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt.   
Vlaanderen connect zoekt profielen die: 

  • ICT-competenties hebben van een hoog niveau; 
  • flexibel zijn; 
  • op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen; 
  • hun carrière willen uitbouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten; 
  • het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden; 

Aanbod 

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:  

  • een mobiliteitsbudget 
  • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)  
  • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)  
  • een groepsverzekering  
  • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.  

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken. 

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen. 

Bij VLAIO kom je terecht in een groeiend team, met mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen voor de digitale transformatie van het agentschap. VLAIO is een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.  

Je werkt via een systeem van glijdende werktijden en hebt gelegenheid om te telewerken, zowel van thuis uit als vanuit elk van de 5 Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden, die allen op wandelafstand van een station gelegen zijn.  
De hoofdplaats waar je werkt ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Daarnaast heeft jouw nieuwe werkplek een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte. 
Je krijgt ook ruime mogelijkheden wat vorming en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft. 

Plaats van tewerkstelling 

Je werkt in Brussel, op wandelafstand van het station Brussel Noord. 

Procedure 

Jouw ingezonden CV en motivatie worden beoordeeld door de vacatureverantwoordelijke(n) bij het lid waarvoor we deze vacature invullen. De kandidaten die weerhouden worden op basis van de cv-screening worden uitgenodigd voor een jurygesprek. Na het jurygesprek volgt eventueel (afhankelijk van jouw ervaring) nog een dat afgenomen wordt door onze externe partner Ascento. Als laatste stap van de selectieprocedure wordt de aanwerving van de kandidaat die als beste uit de procedure naar voor komt, voorgelegd aan onze Raad van Bestuur. Deze dient steeds elke aanwerving bij Vlaanderen connect goed te keuren.  

Gezien deze laatste stap ook integraal deel uitmaakt van de selectieprocedureprocedure kunnen de resultaten van het assessment (indien van toepassing) ook voorgelegd worden aan de leden van de Raad van Bestuur. 

 

Zag je onze andere vacatures al? 

We hebben verschillende openstaande vacatures. Alle openstaande vacatures vind je op vlaio.be/vacatures.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

 

Delen: