Vacature IT-veiligheidsexpert (Via Vlaanderen Connect)

Publicatiedatum
Hebben de technische aspecten van IT veiligheid geen geheimen voor jou? En heb je ervaring in een functie met IT verantwoordelijkheid? Dan ben jij misschien de IT-veiligheidsexpert die we zoeken!
wereldbol met internetdata

Wat houdt de job in? 

VLAIO sensibiliseert niet alleen ondernemingen op vlak van cybersecurity. Ook in de eigen werking wil het agentschap een voorbeeldfunctie opnemen op vlak van informatieveiligheid. Om dat op een kwalitatieve manier in te vullen zoeken we een IT veiligheidsexpert.

De IT veiligheidsexpert zal de informatieveiligheid binnen VLAIO mee versterken en de implementatie ervan bewaken. VLAIO beheert substantiële financiële stromen en verwerkt persoonsgegevens en strikt confidentiële bedrijfsgegevens. We willen de risico’s in de verschillende informatiesystemen en digitaliseringsprojecten op een consistente manier beheersen. Ook het delen van data wordt steeds belangrijker. Dat willen we doen in de meest veilige omstandigheden en binnen de wettelijke kaders.

Functiecontext

VLAIO stimuleert niet alleen innovatie, we gaan ook zelf aan de slag om onze werking voortdurend te verbeteren. Daartoe heeft het agentschap ‘digitalisering’ en ‘data gedreven werken’ als expliciete strategische prioriteiten opgenomen. De coördinatie en vormgeving van deze prioriteiten gebeurt door de recent opgerichte afdeling Data & Interne Innovatie. Binnen deze afdeling bieden we ondersteuning aan het agentschap via 3 diensten: data & monitoring, informatica en interne innovatie. 

Als IT veiligheidsexpert maak je samen met een 20-tal teamgenoten deel uit van de dienst Informatica. Deze dienst heeft als prioriteiten:

 • Samen met de collega’s van de dienst Informatica geven we vorm aan een modern data-platform in Azure en bewaken we de kwaliteit van de gegevens daarin;
 • we zorgen ervoor dat VLAIO over de juiste data beschikt om haar werking te monitoren en externe vragen over de werking te beantwoorden. We houden de Vlaamse authentieke bron ‘GIS-bedrijventerreinen’ actueel en correct;
 • we stellen de gegevens over de werking van het agentschap maximaal beschikbaar voor integratie in data gedreven toepassingen en we ontsluiten het cijfermateriaal via gebruiksvriendelijke en digitale rapporten.

Wie zoeken we?

Je hebt minstens:

 • 6 jaar relevante ervaring, waarvan minstens 3 jaar in een gelijkaardige functie: verantwoordelijkheid op vlak van IT veiligheid voor een IT systeem of IT systemen.
 • Een grondige kennis van de technische aspecten van IT veiligheid.
 • Een master diploma of gelijkwaardig door aantoonbare ervaring

Je hebt een streepje voor in de selectie als je:

Een brede en praktische kennis op vlak van IT veiligheid kunt aantonen (applicaties, public cloud, netwerken, gebruikersapparatuur,…)

Collega's beschrijven je als gedreven en enthousiast, een teamspeler en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe technologieën te verkennen.

Verder spreek en schrijf je goed Nederlands.

Wat bieden we?

Je werkt voor Vlaanderen Connect, met een contract voor onbepaalde duur. Voor deze functie word je voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan de afdeling Data & interne innovatie van VLAIO

Je krijgt een competitief salarispakket met:

 • een mobiliteitsbudget
 • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
 • een groepsverzekering
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij VLAIO en Vlaanderen Connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en je kan thuiswerken.

 

Iets voor jou? 

Lijkt de functie van IT-veiligheidsspecialist je wel wat? Ontdek meer over deze boeiende vacature en solliciteer meteen online.