Vacature: Business analist

Publicatiedatum
VLAIO zoekt een business analist die analyses zal uitwerken bij digitaliseringsprojecten. Heb je oog voor wat beter kan en zie je daarbij meteen hoe je digitale opportuniteiten kan benutten? Ga je graag in interactie met gebruikers en software ontwikkelaars en denk je altijd eerst digitaal? Dan zou dit de geknipte job voor jou kunnen zijn! Aarzel niet en solliciteer nu! Solliciteren kan tot 1 mei.

Waar kom je terecht? 

VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Wij stimuleren ondernemerschap, ondersteunen innovatie en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Wij, dat zijn 475 enthousiaste VLAIO-collega’s die zich samen met een netwerk van partners uit de overheid en de bedrijfswereld dagelijks inzetten voor alle ondernemers in Vlaanderen.  

Als business analist opereer je samen met een 55-tal enthousiaste collega’s vanuit de afdeling Data & Interne Innovatie. In deze afdeling zorgen we o.a. voor een betrouwbare digitale werkomgeving voor de medewerkers van VLAIO (digitale werkplek, informatiebeheer, CRM, dossierbehandeling,…). We bouwen en beheren het dataplatform en data-toepassingen als basis voor de data gedreven werking van het agentschap. Verder leveren we de digitale ondersteuning voor nieuwe diensten, subsidies of nieuwe processen van VLAIO met maximale inzet in op het gebruik van data. Tot slot vormen we de drijvende kracht achter het innoverend vermogen van alle VLAIO-medewerkers.

Je werkt in het Competentiecentrum Applicaties in een team van een 15-tal mensen dat software op maat voor VLAIO ontwikkelt. Het team werkt volgens de methodiek van agile software ontwikkeling intensief samen met gebruikers uit alle afdelingen van VLAIO. Het team doet ook beroep op externe dienstverleners (analisten, ontwikkelaars,…). Deze functie kadert in de groei van het interne team van business analisten binnen VLAIO: de analist heeft een belangrijke impact op de waarde van de ontwikkelde applicaties. Een grondige kennis van VLAIO, de medewerkers en de processen is daarbij belangrijk.

Jobomschrijving

Jouw taken kaderen steevast in (ruimere) digitaliseringstrajecten. Je zet samenwerken daarbij bovenaan jouw agenda: je stemt regelmatig af met de product owners en de programma managers ‘processen en digitalisering’ . Voor de operationele uitwerking ga je in interactie met gebruikers, proceseigenaars, andere business analisten, product owners en ontwikkelaars.

  • Nieuwe business processen uitwerken

Je analyseert, vereenvoudigt en stroomlijnt processen, in samenwerking met proceseigenaars. Je gaat samen met hen op zoek naar mogelijkheden om maximale waarde te creëren door digitalisering en het gebruik van data.

  • Business analyses en functionele analyses uitwerken

Je analyseert de business behoeften voor de software en vertaalt die in een gedetailleerde business analyse, in samenwerking met key gebruikers. Je houdt bij analyses zoveel mogelijk rekening met de verwachtingen van de gebruikers (agile werking, co-creatie,…).

Je zal ook instaan voor de vertaling naar de functionele analyse van de software, in samenwerking met technische analisten/ontwikkelaars. Je bouwt kennis op van de applicatie-architectuur van het agentschap en van de Vlaamse overheid om waar mogelijk gebruik te maken van bestaande componenten.

  • Bijdragen aan de uitrol van digitaliseringsprojecten 

Tijdens de ontwikkeling van nieuwe applicaties zorg je voor een goede interactie met de klant (demo van tussentijdse resultaten, dialoog tussen ontwikkelaars en klanten,…). Je draagt bij aan een vlotte uitrol van de tools in de organisatie (testen, change management,…). Je draagt bij aan opleidingen over de tools en zorgt voor  support.

  • Innovatie

Je bouwt je netwerk binnen en buiten VLAIO (verder) uit en volgt evoluties in digitalisering op. Je neemt een ambassadeursrol op vlak van digitalisering in de organisatie op.

Wie ben jij?

Je bent een constructief ingestelde teamspeler en beschikt over minstens: 

  • 3 jaar ervaring in een gelijkaardige functie: business en functionele analyses voor de ontwikkeling van software op maat (CRM, dossierbehandeling, case management, ERP, financiële systemen,…).
  • Een masterdiploma of gelijkwaardig door aantoonbare ervaring 

 
Je hebt een streepje voor in de selectie als je: 

  • Kennis en ervaring hebt van één of meer methodes om gebruikers te betrekken bij ontwikkelingen: agile ontwikkeling, service design, user experience design,…
  • Kennis van en ervaring hebt met data (rapportering, Business Intelligence,…).
  • Ervaring hebt in projectmanagement

Collega's omschrijven je als gedreven en enthousiast, een teamspeler en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe technologieën te verkennen. 
Verder spreek en schrijf je goed Nederlands.

 

Interesse? 

Wil je solliciteren voor deze functie?  Mail je CV en motivatiebrief ten laatste op maandag 1 mei naar Elisa Vanderveken via  selectiesvlaanderenconnect@vlaanderen.be

Meer info over de functie-inhoud?

Filip Van Isacker
Teamleider Competentiecentrum Applicaties
Filip.vanisacker@vlaio.be
0485/199 459

 

Werken voor Vlaanderen connect 

Boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten dienste kan staan van burgers, ondernemers en organisaties. 

Bij Vlaanderen connect word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar je ondersteuning biedt bij het realiseren van een datagedreven overheid. 

Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Voor deze functie word je voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan de afdeling Data & interne innovatie van VLAIO. 
 
Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt.   
Vlaanderen connect zoekt profielen die: 

  • ICT-competenties hebben van een hoog niveau; 
  • flexibel zijn; 
  • op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen; 
  • hun carrière willen uitbouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten; 
  • het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden; 

Aanbod 

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:  

  • een mobiliteitsbudget 
  • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)  
  • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)  
  • een groepsverzekering  
  • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.  

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken. 

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen. 

Bij VLAIO kom je terecht in een groeiend team, met mogelijkheden om zelf initiatieven te nemen voor de digitale transformatie van het agentschap. VLAIO is een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.  

Je werkt via een systeem van glijdende werktijden en hebt gelegenheid om te telewerken, zowel van thuis uit als vanuit elk van de 5 Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden, die allen op wandelafstand van een station gelegen zijn.  
De hoofdplaats waar je werkt ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Daarnaast heeft jouw nieuwe werkplek een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte. 
Je krijgt ook ruime mogelijkheden wat vorming en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft. 

Plaats van tewerkstelling 

Je werkt in Brussel, op wandelafstand van het station Brussel Noord. 

Procedure 

Jouw ingezonden CV en motivatie worden beoordeeld door de vacatureverantwoordelijke(n) bij het lid waarvoor we deze vacature invullen. De kandidaten die weerhouden worden op basis van de cv-screening worden uitgenodigd voor een jurygesprek. Dat jurygesprek vindt (onder voorbehoud van jouw beschikbaarheid) plaats in de kantoren van VLAIO in Brussel op woensdag 17 mei in de voormiddag of donderdag 25 mei in de voormiddag. Na het jurygesprek volgt eventueel nog een assessment dat afgenomen wordt door onze externe partner Ascento. Als laatste stap van de selectieprocedure wordt de aanwerving van de kandidaat die als beste uit de procedure naar voor komt, voorgelegd aan onze Raad van Bestuur. Deze dient steeds elke aanwerving bij Vlaanderen connect. goed te keuren.  

Gezien deze laatste stap ook integraal deel uitmaakt van de selectieprocedureprocedure kunnen de resultaten van het assessment (indien van toepassing) ook voorgelegd worden aan de leden van de Raad van Bestuur.  

 

Zag je onze andere vacatures al? 

We hebben verschillende openstaande vacatures. Alle openstaande vacatures vind je op vlaio.be/vacatures.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Die vermelden we steeds in de VLAIO nieuwsbrieven. Je kan je hier abonneren.

 

Delen: