Vacature: Bedrijfsadviseur Brexit (t.e.m. 13/07)

Publicatiedatum
Als bedrijfsadviseur Brexit Adjustment Reserve (BAR) behandel je financieringsaanvragen van Vlaamse ondernemers die hinder ondervinden van Brexit.

Ben jij communicatief, kan je nauwkeurig werken en haal je energie uit samenwerking en klantencontacten? Dan is onderstaande vacature misschien iets voor jou!

Solliciteren kan tot en met 13 juli.

De functie in het kort

Ben jij communicatief, kan je nauwkeurig werken en haal je energie uit samenwerking en klantencontacten? Kan jij goed functioneren in een context waar iedere dag anders is, waar iedere dossier maatwerk is en je gaandeweg jouw expertise kan verruimen? En zijn de woorden dynamisch, gedreven en flexibel jou op het lijf geschreven? Dan is onderstaande vacature misschien iets voor jou!

Als bedrijfsadviseur Brexit Adjustment Reserve (BAR) behandel je aanvragen van financiering voor het Europees Fonds ter tegemoetkoming aan de Vlaamse ondernemers die hinder ondervinden van de Brexit. Je leidt hen naar de relancemaatregelen waartoe zowel de Vlaamse Regering als de Europese Unie hebben besloten. VLAIO is momenteel beheersautoriteit voor de Brexit Adjustment Reserve (BAR).

Jouw takenpakket bestaat onder meer uit:

 • Analyseren van aanvragen/dossiers en instaan (samen met een collega) in voor de  volledige opvolging en afhandeling.
 • Adviseren van klanten over de inhoud van hun aanvraag, meer bepaald over de administratieve en financiële aspecten, in samenspraak met collega’s.
 • Informeren van klanten over de beslissing omtrent hun aanvraag.
 • Bruggen leggen tussen de klant, jouw VLAIO-collega’s en alle departementen van de Vlaamse overheid. Jouw werkdomein is heel breed, waardoor je in contact komt met alle beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. 
 • Nauw samenwerken met jouw collega’s adviseurs ter optimalisatie van de dienstverlening.
 • Rapporteren van de aanvragen, zowel de inhoudelijke als financiële rapportering.
 • Meewerken aan de dienstverlening die geboden wordt in het kader van de Brexithelpdesk (VLAIO+FIT), meer in het bijzonder voor het beantwoorden van vragen van Vlaamse kmo's over tot Brexitgerelateerde thema’s zoals douaneregelingen, standaardisering, vrij verkeer van werknemers en diensten en allerhande juridische gevolgen van Brexit.

Jouw profiel

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarde :

 • Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid of je bent reeds tewerkgesteld in niveau A bij de diensten van de Vlaamse overheid. De volledige lijst van toeganggevende diploma’s niveau A vind je hier.

Wat bieden we?

 • Je krijgt een contract van bepaalde duur (2 jaar).
 • Je wordt aangeworven in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111. Maak zelf een simulatie van je salaris met behulp van de salarissimulator
 • We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques.
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.

Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie:

 • Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen kerstdag en Nieuwjaar.
 • Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruik maken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge).
 • Bovendien kan je meerdere dagen per week van thuis of vanuit een satellietkantoor werken.
 

Ja, ik wil solliciteren voor deze functie!

Zie je jezelf in deze rol? Super! Solliciteer dan snel via deze pagina. Hier lees je ook meer over het gezochte profiel en de selectieprocedure.