Subsidie-oproep onderzoeksinfrastructuur hogescholen

Publicatiedatum
Hogescholen zijn een belangrijke actor binnen het Vlaamse innovatielandschap. Ze creëren nieuwe kennis en expertise die kmo’s kan helpen met praktijkgerichte uitdagingen. Via Blikopener zet VLAIO in op het ontsluiten van de innovatiekennis van hogescholen en op het versterken van de samenwerking tussen de hogescholen en bedrijven.
2 studenten aan de hogeschool

2 miljoen euro voor onderzoeksinfrastructuur

Om het onderzoek door de hogescholen te versterken, zijn voldoende investeringsbudgetten in onderzoeksinfrastructuur nodig. Minister Hilde Crevits wil daarom de volgende jaren werk maken van een volwaardig subsidie-instrument voor de financiering van onderzoeksinfrastructuur. 

Eerste oproep staat open

Een eerste oproep voor financiële ondersteuning van nieuwe onderzoeksinfrastructuur of verbetering van bestaande infrastructuren is nu gelanceerd. De infrastructuur moet aan de hogeschool onderzoek faciliteren dat aansluit bij volgende thema’s: digitalisering, circulaire economie/duurzaamheid, en energie/klimaat.

Deadline voor aanvraag: 15 september

De Vlaamse Regering heeft een budget van 2 miljoen euro ter beschikking gesteld. Hogescholen kunnen tussen 17 augustus 2020 en 15 september 2020 een aanvraag indienen.

Medegefinancieerd door de EU

Alle informatie over deze oproep is hier te vinden.

Over Blikopener

Meer dan 2000 gemotiveerde onderzoekers van de Vlaamse hogescholen verrichten praktijkgericht onderzoek en stellen via Blikopener hun opgebouwde kennis en expertise ter beschikking. Zo helpen ze bedrijven bij de speurtocht naar oplossingen van praktijkgerichte problemen of vraagstellingen.