Steun voor laadinfrastructuur via MOW-oproep

Publicatiedatum
Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse overheid lanceert een projectoproep voor laadinfrastructuur voor stedelijke logistiek, vracht en bussen. Deze kan je tot en met 31 maart aanvragen. Opgelet: in de media verscheen foutief dat deze steun aan te vragen is via VLAIO.

Subsidie ‘Clean Power for Transport' (CPT) van MOW

Ook in 2023 lanceert het Departement MOW een oproep voor CPT-projecten, die gesubsidieerd worden binnen van het beleidskader ‘Clean Power for Transport’. De oproep richt zich op laadinfrastructuur voor bestelwagens, vrachtwagens en bussen. Jouw projectvoorstel kan je ten laatste op 31 maart indienen per mail naar cpt.subsidieaanvraag@mow.vlaanderen.be.

Alle info over deze MOW-oproep vind je hier.

Ecologiepremie+ van VLAIO 

De ecologiepremie+ is een VLAIO-subsidie voor ondernemingen die investeren in een technologie die in deze lijst staat. De technologieën sluiten aan bij de thema’s koeling, transport, verlichting, warmte en water. Denk aan een warmtepomp, zonneboiler, geothermie, aansluiting op een warmtenet, maar ook een elektrisch laadstation bestaande uit een snellader van minimum 50 kW per laadpunt. De kans is groot dat de technologie waar jouw onderneming in wil investeren in aanmerking komt voor de ecologiepremie+.

Alle info over deze VLAIO-steun vind je hier.

Kan je CPT en EP+ cumuleren?

Ja, dat kan zolang de Europese steunmaxima niet overschreden worden. Bij cumulatie is de steun:

  • voor een kmo: (20+30) 50%
  • voor een go: (20+15) 35% 

(!) Opgelet: VLAIO hanteert de definities van 'laadstations, slimme sturing en groene energie'. Deze vind je onderaan pagina 6 van de laatst geldige limitatieve lijst van technologieën.

 

Op zoek naar alle steun voor duurzame bedrijfsmobiliteit?

Op deze pagina in de VLAIO-subsidiedatabank vind je een overzicht van subsidies voor laadpalen, elektrische wagens en andere emissievrije transportmiddelen, gecombineerd vervoer en andere vormen van duurzame bedrijfsmobiliteit. 

Overzicht steun voor duurzame bedrijfsmobiliteit.

 

Delen: